Egy lépéssel közelebb az álmokhoz

Szurkolás a kispadon  Fotó: dvsckezilabda.hu

Magabiztos és nagyarányú győzelmet aratott a Hódosban a DVSC-SCHAEFFLER az EHF-kupa harmadik selejtezőkörének első felvonásán. Ugyan a szerb Jagodina az első játékrészben még fel tudta venni a kesztyűt Köstner Vilmos együttesével, ám a fordulást követő, már-már menetrendszerű Loki-hengerrel szemben minden igyekezetük kevésnek bizonyult.

Nem is olyan régen, a párharc egyfajta felvezetéseképp, a Digi Sport reggeli magazinműsorában mesélt arról Köstner mester, hogy felesége szerint az idei szezon után a harmadik debreceni EHF-trófea miatt kell bővíteni a vitrint. Három nemzetközi meccs után alighanem túlzott vakmerőség lenni ilyesféle jóslásokra vállalkozni, ugyanakkor mindenképp biztató az a magabiztosság, amellyel a piros-fehér hölgyek nekiveselkednek a nemzetközi akadályoknak, s ennél már csak az imponálóbb, ahogy leküzdik azokat.  

Még akkor is, ha mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a szerb bajnokcsapatnál csak kellemetlenebb ellenfeleket kaphattak volna a lokista hölgyek ebben a fázisban. A sorsolás azonban a Fortuna hatásköre, a csapaté pedig minden esetben az, hogy teljesítsék az aktuális feladatot.

Nos, teljesítették. Köszönhetően a minden tekintetben maximum közelében pörgő csapatteljesítménynek, no meg az elengedhetetlen egyéni sziporkáknak. A sokadvirágzását élő Bulath Anita ellenállhatatlanul irányított, és zen mestereket meghazudtoló higgadtsággal értékesítette a heteseket, Kovács Anna fékezhetetlen volt támadásban, Vantara-Kelemen Éva pedig szokásához híven ejtett, lőtt, no meg cunderezett. Érdekesség, hogy a Verkselfen elleni csörte első felvonásához hasonlóan újfent ő állította be először a két számjegyű különbséget a gárdák között, és újfent egy cunderrel, ahogy a németekkel szemben.

Természetesen nem szabad szó nélkül hagyni a váltótárs, Szabó Panna teljesítményét sem, aki újra visszaverekedte magát a keretbe. S hogy helye van ott, arról mindenki meggyőződhetett szombaton: a 21 esztendős játékos védekezésben rendkívüli elszántsággal játszott, és az ellenfél kapuja előtt sem jött zavarba. Szép megoldásokban éppenséggel a jobbszél sem szenvedett hiányt: az első harminc percben Varsányi Nóra, míg a másodikban a nemrég szerződést hosszabbító Arany Rebeka gondoskodott a szurkolók minőségi kiszolgálásáról.

Apropó, szurkolók: a csarnok ismét megtelt, az ultrák remek élőképpel és elemi hangerővel hajszolták győzelembe kedvenceiket. Az ünneplés pedig hosszú perceket vett igénybe a meccs végén. A lányok együtt énekeltek, tapsoltak, s ugráltak szurkolóikkal (épp ebben a sorrendben, ahogy a jól ismert „csak a Loki érted élek én”-kezdetű nóta is zengi).

S jelen pillanatban mindennél valószínűbbnek tűnik, hogy a Vasutas januárban is folytathatja hódító hadjáratát Európában.

Magyarán, Vili bácsi feleségének jóslata, egyben minden debreceni szurkoló álma tovább él. S talán nem is az a fő, hogy megvalósul-e, sokkal inkább az, hogy minél több szombat délutánihoz hasonló pillanatot éljünk át együtt.

Női EHF-kupa, 3. forduló, 1. mérkőzés:

DVSC SCHAEFFLER-ZORK JAGODINA (szerb) 37-26 (17-13)

Debrecen, játékvezetők: Pirvu, Potirniche (románok).

DVSC: Szabó D., Triffa, Oguntoye (kapusok), Arany 2, Bordás 1, Borgyos, Bulath 7 (5), Deszpotovics 5, Karnik, Karsten 1, Kovács A. 8, Szabó P. 1, Tóvizi 3, Vámos, Vantara-Kelemen 7, Varsányi 2. Edző: Köstner Vilmos.

ZORK: Djurasinovic, Ilic (kapusok), Adzic 2 (1), Agbaba 6 (1), Asanin 2, Bulatovic, Glisovic, Gojkovic 2 (1), Jovanovic 1, Kaitovic, Raicevic 1, Sivcev, Stepanovic, Stojanovic, Tatar 7, Zizic 5. Edző: Dragan Markov.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.