Választás 2014 - A Jobbik várja Orbán Viktor válaszát a miniszterelnök-jelölti vitára

Budapest, 2014. március 16., vasárnap (MTI) - A Jobbik várja a Fidesz és Orbán Viktor hivatalos válaszát a miniszterelnök-jelölti vitára szóló meghívására.

 

    Az ellenzéki párt vasárnap az MTI-nek küldött közleményében "ismételten" arra szólította fel a kormányfőt, hogy ne hátráljon ki egy miniszterelnök-jelölti vita elől Vona Gábor Jobbik-elnökkel.

    Rámutatnak: a Fidesz vasárnapi közleményéből az derült ki, hogy nem lesz vita "a korrupció mocsarába süllyedt baloldali jelölttel", mivel nem egyértelmű, ki is a valódi vezetőjük, és tisztázatlan a kapcsolatuk Simon Gáborral.   "A pillanatnyi érdekeik miatt az SZDSZ-szel és a majdnem elszámoltatott Gyurcsány Ferenccel összeálló baloldali bűnszövetség hiteltelenségét az is mutatja, hogy nincs semmiféle programjuk" - írták. Kiemelték viszont, hogy a Jobbik esetében  nem merülnek fel ilyen problémák, semmi akadálya nem lenne egy nyilvános, programon alapuló kormányfőjelölti vitának.

    A Jobbik szerint sokáig nem lehet elkerülni "a világos válaszadást", hiszen három hét múlva választ az ország. "A Fidesz és Orbán Viktor eddig megfutamodott, Vona Gábor nyílt levelére sem válaszoltak, de most újra itt a lehetőség, hogy megmutassák, "bátor demokrataként" nem félnek a nyilvános vitától" - áll a közleményben.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.