Választás 2014 - Együtt-PM: nem kapott minden pedagógus béremelést

Budapest, 2014. február 7., péntek (MTI) - Az Együtt-PM szövetség szerint a közoktatási államtitkár hazudott a pedagógus-béremelésről, ugyanis nem kapott minden pedagógus emelést, abból pont a legtapasztaltabbak, a rendszert a hátukon cipelők nem részesülnek.

 

    Ezt Szelényi Zsuzsanna, az Együtt-PM szövetség politikusa, a baloldali összefogás országgyűlési képviselőjelöltje közölte pénteken az MTI-vel az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkárának sajtótájékoztatójára reagálva. Hoffmann Rózsa pénteken azt mondta, szeptembertől újabb pedagógus-béremelés várható, átlagosan mintegy 10 ezer forintos nagyságrendben nőnek a keresetek. Hozzátette: egy éven belül háromszor nő a pedagógusok bére, és a nagyobb teljesítményt díjazó, kiszámítható és tervezhető előmeneteli rendszer biztos életutat nyújt a pedagógusoknak.  Szelényi Zsuzsanna közleményében azt írta, hogy "az Orbán-Simicska rezsim oktatási főkormányzója" ismét hazudott a pedagógus-béremelésről, mivel nem minden pedagógus kapott emelést, abból a legtapasztaltabbak, a rendszert a hátukon cipelők nem részesülnek.

  Az ellenzéki politikus szerint a bérnövelés nem ismer el számos többletmunkát és extra erőfeszítést, nem ösztönöz nagyobb teljesítményre. Az életpályamodell részletei továbbra sem ismertek, sőt a kormány úgy vezette be azt, hogy a teljes koncepció nincs is kidolgozva - tette hozzá.  Úgy fogalmazott: "az orbán-hoffmanni iskolarendszer egy súlyosan centralizált, befelé forduló ország kiépítését szolgálja".

    Szelényi Zsuzsanna közölte, az Együtt-PM a kormányváltás után megszünteti az államosítást az iskolarendszerben, így a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot is, felszámolja az állami pénzen fenntartott magánmonopóliumokat. Az ellenzéki pártszövetség azt ígéri, hogy az erkölcs- és hittan helyett több lesz a matekóra, az olvasás, a nyelvóra és a számítástechnika.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.