Több mint 800 településen állhat le a kéményseprés

Budapest, 2014. június 11., szerda (MTI) - Az LMP szerint júliustól hét megye 842 településén leállhat a kéményseprés, mert a szolgáltatást végző cég a lecsökkentett díjak miatt már nem tudja ellátni a feladatát, állami támogatást pedig nem kap.

Erről Sallai R. Benedek képviselő és Gerstmár Ferenc, a párt országos választmányi tagja beszélt szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Közölték: ezzel egy olyan alapvető közszolgáltatás kerül veszélybe, amelyiknek a hiánya életveszélyes kockázatokat jelent.

Gerstmár Ferenc azt mondta, tudni szeretnék, hogy a kormány felelősséget vállal-e a „várhatóan egyre inkább elszaporodó lakástüzekért és szén-monoxid-mérgezésekért, mert ezek a rezsicsökkentés következményei lesznek”. Közölte, hogy a probléma Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Somogy megyei településeket érinthet.

Sallai R. Benedek arról beszélt, hogy az elmúlt hónapokban több esetben is lehetett látni, hogy a közszolgáltatóknál komoly problémák jelentkeznek. Példaként említette, hogy a kommunális szolgáltatók száma hatszázról 140-re csökkent és a megmaradt cégek közül 70-80 olyan nehéz pénzügyi helyzetbe került, amelyek miatt az év második felében már komoly problémák jelentkezhetnek a hulladékszállítás terén.

Az LMP szerint át kellene gondolni a rezsicsökkentés „elhibázott, kizárólag kampánycélokat szolgáló” gyakorlatát, a párt úgy gondolja, hogy csak zöldberuházásokkal, olcsóbb energiával, fűtéskorszerűsítéssel és lakásfelújításokkal lehet valódi rezsicsökkentést elérni - hangzott el.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.