Távozik a Klik elnöke

Budapest, 2014. július 4., péntek (MTI) - Távozik posztjáról Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Az államtitkárság azt írta: a köznevelési törvényben foglaltak szerinti egységes fenntartói gyakorlat kialakításával lezárult a Klik működésének első szakasza. A kormány által meghatározott feladatok végrehajtását követően Marekné Pintér Aranka július 15-én távozik posztjáról.

Kiemelték: Marekné Pintér Aranka és a tankerületi igazgatók közös munkájának eredményeként az elmúlt két évben kiépült az állami intézményfenntartás rendszere. A központ teljesítette a kormány eddigi oktatáspolitikai célkitűzéseit, ezért - mint fogalmaztak - köszönet illeti a Klik távozó vezetőjét.

Az új elnök feladata a kialakult rendszer finomítása lesz, személyéről kinevezését követően ad tájékoztatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma - olvasható a közleményben.

Péntek délelőtt az Index hírportál saját információként közölte, hogy lemondott posztjáról a Klik elnöke. Az MTI többször kereste Marekné Pintér Arankát, de nem érte el.

Ellenzéki pártok - az MSZP, a Jobbik, az LMP, az Együtt-PM és a Magyar Liberális Párt - üdvözölték a Klik vezetőjének távozását. Ugyanakkor többen is kiemelték, hogy szerintük ezzel nem oldódnak meg az oktatás problémái.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.