A rutin győzött Szombathelyen

Látványosabban és eredményesebben játszottak a szombathelyiek  Fotó: MKOSZ

A DEAC férfi kosárlabda csapata a címvédő Falco otthonában szerette volna folytatni győztes bajnoki sorozatát. A sárga-feketék sztárhada azonban nem adott esélyt a sokat hibázó egyetemi alakulatnak szombat este. A rutin magabiztosan győzött hazai oldalon.

Andjelko Mandics legénysége ezúttal Hőgye Patrikkal a kezdőben vonult parkettre Szombathelyen. A magabiztos, hazai Sopron elleni diadalt követően egy jóval nehezebb mérkőzésre volt kilátás debreceni legénység számára. Nem csupán azért, mert a Falco a tavalyi címvédése után idén is aranyéremre pályázik, hanem, mert a szombathelyi sztárhad élére már a mérkőzés elején odaállt Perl Zoltán és Matt Tiby. A debreceniek katasztrofálisan kezdték a találkozót. Rögtön az első percekben máris tíz fölé nőtt a hazai előny, a DEAC első pontjai csak 12-0 után születtek meg. Az első negyedben már a harminc megszerzett pont is látótávolságon belülre került Milos Konakov együttese számára, ám végül egy híján lett meg. Tíz perc játék után 29-16 volt az állás. A második felvonás elején Mócsán Bálinték némileg feléledtek, Ságodi Róbert is bejelentkezett, ám az érkező hárompontosok sem bizonyultak elégnek ahhoz, hogy érdemben sikerüljön nyakon csípni a házigazdákat. Sok hibával játszott a Debrecen, nem ültek a dobások, sok volt az eladott labda, a rontott passz is. Nagyszünetben 51-36-ot mutatott az eredményjelző.

Semmi sem sikerült a fekete-fehéreknek, a fordulást követően már húsz is volt a két csapat közti pontkülönbség. Úgy tűnt, a Falco az elejétől kezdve nem szeretett volna nyitott kérdéseket hagyni, tervét pedig maradéktalanul valóra is váltja. A záró, már-már formalitást jelentő negyedik csörte előtt 67-48 volt az állás. Az utolsó tízpercben Djordje Drenovac is megmutatta méregfogát, ám sajnos ez is kevésnek bizonyult. A sárga-feketék szurkolóhada megérdemelten ünnepelhetett, hiszen a Szombathely vendégének, a DEAC alakulatának még tíz alá sem sikerült beférkőznie. A legkisebb különbség az első negyed óta 13 pont volt. A végére még majdnem a húsz is összejött a vasiaknak: 87-68 lett a végeredmény.

A Debreceni Egyetem csapata számára tehát Vas megye bajnokcsapatánál tört meg a pozitív sorozat. Ám nincs idő csüggedésre, hiszen december 2-án újabb fontos és nehéz derbi vár idegenben a hajdúsági legénygárdára. Épp a Falco ősi riválisa, a Zalaegerszeg otthonában vendégszerepelnek majd a cívisvárosiak karácsony havának második napján.

Barna Marci

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 87-68 (29-16, 22-20, 16-12, 20-20)

Falco: PONGÓ 11/3, Tanoh Dez 7, Benke 11/3, TIBY 19/3, Keller 2 csere: PERL 19/3, Kovács 4, Pot, Barac 6, Jordano 5/3, Kovács 4, Krivacsevics 3, Verasztó.

vezetőedző: Milos Konakov

DEAC: Edwin 14, Hőgye 4, Drenovac 15, Williamson 5, Buljevic 6 csere: MÓCSÁN 16/9, Buckles 6/3, Ságodi 2, Csizmadia, Várszegi.

vezetőedző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandics: Gratulálok a Falconak, jól játszottak. Igazából gyengén és egyénieskedve kezdtünk, ami rá is nyomta a meccsre a bélyegét. A második negyedben volt 7 jó percünk, de őszintén szerintem ez az egész meccsre is igaz (hogy összesen 7 percet játszottunk jól). Ez a Falco ellen semmire sem elég. Tanulunk belőle, és dolgozunk tovább, hiszen kemény meccsek várnak ránk.

Ságodi Róbert: Nem kezdtük jól a meccset, és igazából nagyon sok energiánkba került, hogy abból a kezdésből vissza tudjunk jönni. Sajnos sokat hibáztunk, de úgy érzem az ilyen meccsekből sokat lehet tanulni. Dolgozunk tovább, hogy fejlődjünk.

A számok tükrében (Falco-Vulcano Energia KC-DEAC): szerzett labda: 9-6, eladott labda: 11-14, lepattanó: 32-34, gólpassz: 23-11, fault: 23-19, VAL: 122-89 2p közeli: 59%-55%, 2p ktáv.: 75%-35%, 3p táv.: 35%-29%, 1p bünt.: 63%-74

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.