Rangadó után is veretlen a Vasutas

Sikerült fordítani  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler negyedik mérkőzését is megnyerte a bajnokságban. Ezúttal az eddigi egyik legnehezebb ellenfél, a Mosonmagyaróvár próbálta megtörni a Loki makulátlan mérlegét - sikertelenül.

Mondhatni, bronzérmesek, illetve a bronzmedál várományosainak csatáját rendezték péntek este a Hódosban. Szilágyi Zoltán tanítványai a szintén harmadik helyre pályázó Mosonmagyaróvár alakulatát fogadták. A debreceni szurkolók a móváriakkal is baráti viszonyt ápolnak, így a Kohász elleni meccs után újból barátias hangulatú, de jócskán küzdelmes összecsapásra volt kilátás. Annál is inkább, mert úgy tűnt, a vendégek megtalálták a DVSC gyenge pontjait. Gyurka János alakulata eredményesen vezette az akciókat, pontosan járatták a labdát a Loki védelmével szemben, és megtalálták a falon a réseket. Ezzel szemben a Vasutas átlövései rendre csupán a kapufát találták el, vagy a kapus kezében landolt a labda. Mindkét oldalon sok volt a technikai baki, lépéshibák, kétszerindulás. Mégis a vendégek jöttek ki sikeresen a csatából, a hajrához közeledve már hattal is vezettek, a mindössze 3 vezető gólig jutó Debrecennel szemben. Az utolsó percekben aztán jelentősen javult Karyna Jezsikaváék teljesítménye, ledolgozták hátrányukat és szorossá tették a találkozót. Olyannyira, hogy 7-12-től úgy tudták egy híján megduplázni pontjaik számát, hogy a Loki kapuját egyszer sem sikerült bevennie az ellenfélnek. Félidőre 13-12-vel vonultak pihenni a csapatok. 

A második felvonás elején folytatódott a cívisvárosiak tökéletes menetelése, már hat is volt a különbség, az Óvár továbbra sem tért vissza meccseleji önmagához. A DVSC Schaeffler az addiginál sokkal feszesebb tempót diktált, nem hagyták érvényesülni a vendégek beállóit, az átlövőket is kiválóan hatástalanították, a hajrára pedig már nem volt kérdés a győztes kiléte. A végeredmény 30-24 lett. A DVSC női kézilabdázói negyedik bajnoki mérkőzésüket is megnyerték. A következő megmérettetés október 5-én esedékes. Az a találkozó pedig már igazán pikáns „nagyfalat” lesz, hiszen Töpfner Alexandráék Győrbe látogatnak majd.

Érdekesség, hogy a Hódosban a szurkolók megnézhették a Németország - Magyarország Nemzetek Ligája mérkőzést. A lokisták pedig duplán örülhettek, hiszen a visszavonuló Szalai Ádám egyedülálló góljával nyertek a magyarok.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.