Garázsvásár volt és lesz

Részlet a kínálatból

A Diszpolgár magazin ismét garázsvásárt rendezett július 8-án, pénteken 16 és 18 óra között a Simonffy u. 57. sz. alatti irodájában.

A Diszpolgár munkatársainak felajánlásaiból összegyűjtött könyvek, ajándéktárgyak, társasjátékok, régi pénzek, bakelitlemezek várták a vásárlókat. Ráadásul az előző vásárból megmaradt készlethez újabb tárgyak kerültek, növelendő a kínálatot.

Az első érdeklődő egy fiatal férfi volt. Szórólapból értesült a vásárlási lehetőségekről. Régiségek érdekelték, így hosszasan forgatta a régi hanglemezeket. Ugyancsak tüzetesen vizsgálgatta a tengeri csillag preparátumot, de aztán vásárlás nélkül távozott.

Alig lépett ki, amikor kerékpáros férfi kopogtatott. Szakértő szemekkel vizslatta a könyvkínálatot. A hajléktalanokról készült riportkötetet választotta. Vásárolt még osztrák schillinget és magyar kétszáz forintost.

Korosabb hölgy következett. Már a két héttel korábbi vásáron is megjelent. Régiséggyűjtő. Régi könyvekre specializálódott. Főleg magának gyűjt, de néha értékesít is. Könyvaukciókat részesíti előnyben, mert ott egy-egy példányért többet kaphat. Régebben rendszeresen árusított a TESCO parkolójában kéthetente tartott régiség vásárokon, de a nyomott árak miatt felhagyott a próbálkozásokkal. Aprólékosan végignézte a hanglemezkínálatot. Szerinte reneszánsza van a bakelitlemezeknek. Fontolgatta, hogy foglalkozzon velük, végül meggondolta magát. A régi lemezekből túl sokan igyekeznek hasznot húzni.

A hölgy két könyvvel lett gazdagabb.

Pál és Ferenc a szomszédból, a Szepességi utcáról érkezett. Az irodában nem sok időt töltöttek. Kortárs festők munkáit keresték. A vásáron azonban csak Csontváry: Magányos cédrus c. festmény reprodukciója várta a vásárlókat.

Egy fiatal pár tette tiszteletét. A fiú édesanyjának Depeche Mode lemezt kerestek. Rendelkeznek régi lemezjátszóval, ezért az együttes slágereinek lejátszása nem okozott volna problémát, ám Depeche nem volt a kínálatban. Sting vagy R-GO lemez nem kellett, így üzlet sem lett.

Még egy eltévedő hölgy kukkantott be. A Dobrossy ügyvédi irodát kereste.

Sajnos, a vártnál kevesebben érdeklődtek, pedig a vásárt meghirdettük a Facebookon is, de szórólapokon is reklámoztuk a vásárt. Nem baj, legközelebb sikeresebb lesz, és a választék is jelentősen bővül.

Somogyi Ferenc

 

 

 

 

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.