Pénztárgépek - NGM: már szombaton összeül a munkabizottság

Budapest, 2014. január 25., szombat (MTI) - Már szombaton összeül az on-line pénztárgép átállásban érintett piaci szereplőket tömörítő munkabizottság, miután az engedélyezési hivatal visszavonta két pénztárgép forgalmazási engedélyét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

 

    A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) csütörtökön visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét, mert a hivatal vizsgálata szerint az azokba beépített ellenőrző egység hiányosságai miatt lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre.

    Pankucsi Zoltán, az NGM adóügyi helyettes államtitkára pénteken azt mondta, "a kialakult helyzetre találnunk kell egy gyors, határozott, és minden érdekelt érdekeit figyelembe vevő megoldást". A helyettes államtitkár szerint ebben a munkabizottság összehívása és véleményének kikérése fog támpontot adni.

    A szombaton ülésező munkacsoportban jelen vannak a minisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a pénztárgépeket engedélyező hivatal munkatársai, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), az online pénztárgépre való átállással érintett fontosabb ágazatok képviselői, valamint azok is, akik a pénztárgépek fejlesztésével, forgalmazásával, gyártásával foglalkoznak. A munkabizottság célja éppen annak elősegítése, hogy amennyiben az átállásnál nehézségek merülnek fel, akkor segítsen a gördülékeny továbblépésben. A gazdasági élet szereplőit képviselő szervezetek értékelik a kialakult helyzetet és megoldási javaslatokat dolgoznak ki a problémákra - olvasható a tárca közleményében.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.