Otthon marad, mégsem unatkozik: interjú Arany Rebekával

Mérkőzés utáni pacsizás  Fotó: dvsckezilabda.hu

A DVSC Schaeffler mindig mosolygós ifjú titánja a hirtelen lezárult szezonban valóságos bombaként robbant be a mérkőzések fontos pillanataiban. Góljaival rendre felugrasztotta a cívisvárosi drukkereket. A járvány miatt azonban váratlanul vége szakadt a nagy menetelésnek.

Arany Rebeka elégedett idei szereplésével és nagyon jól érezte magát a pályán. A rendkívüli, kézilabdamentes időszakban is bőségesen akad teendője és az erősítés mellett otthoni feladatait végzi. Nyárra igyekszik valamelyest tervezni, hiszen, ha véget érne a „zárlat”, utazni szeretne, barátnőit látogatni, de a következő bajnoki idény elé is nagy várakozásokkal tekint.

- A „Maradj otthon!” kampány heteiben mérkőzések és csoportos edzések hiányában mivel telnek a napjaid?

- Szerencsére elmondhatom, hogy kevésbé unatkozom a vártnál. Mindig akad kisebb-nagyobb tennivaló. Általában reggel végzem a klubtól kapott egyéni edzést, de a futást például van, hogy hárman összeállva teljesítjük. Kondizni itthon, a szabad levegőn szoktam. Egyébként pedig, amikor lehet, édesanyámmal sütök-főzök, pakolgatok, olyasmivel foglalkozom, amire a szezon alatt nem volt idő. Illetve reménykedem, hogy hátha előbb-utóbb ezen az időszakon is túl leszünk.

- Szerencsére akkor eseménydús jelenleg az életed. Nyilván a húsvét is másképpen telt az eddigiekhez képest.

- Igen, itt telt Debrecenben, a szüleimmel. Mi korábban Budapesten éltünk és idén elutaztak hozzám, hiszen erre kevesebb a fertőzött, biztonságosabb volt. Így telt hármasban, de természetesen kalácsot sütöttünk, sonkát főztünk, ezek sem maradhattak el.

- Az ünnep előtt megszületett a szövetség nagy döntése. Hogyan fogadtad, amikor bejelentették, hogy vége a szezonnak?

- Egyik szemem sírt, a másik nevetett. A csapat nagy része reménykedett benne, hogy lefújják. Igaz, hogy itthon végrehajtjuk az egyéni edzést, de mégsem kapunk olyan terhelést, mint a normál körülmények között. Hiányzik a test test elleni terhelés, ütközés, fizikai gyakorlat. Ha mondjuk júniusban folytatódott volna, nagy lett volna a sérülésveszély. Ilyen szempontból megkönnyebbültem. Másrészt jól ment nekem ez a szezon és sajnáltam, hogy befejeződött. A negyedik helyünk is kiemelkedő volt. Jövőre nekivágunk és legalább lesz egy cél, amit újra megugorhatunk.

- A közönség is így látta, hogy kifejezetten jól ment neked a játék. Góljaiddal rendre extázisba hoztad a tábort.

- Mindig megtiszteltetés ilyen fiatalon ilyen fantasztikus és hatalmas közönség előtt kézilabdázni. Minden meccs emlékezetes. Például a törökországi mérkőzés vagy a Népligetben játszott döntetlen különösen is megragadt bennem. Összességében mondhatom azt, hogy remek év volt ez a csapatnak és nekem is. Szuper hangulatban harcolhattunk.

- A csonka befejezés több átalakulással is jár, például a debreceni ikon, Varsányi Nóri befejezi pályafutását. Mit jelent számodra az ő távozása?

- Nagyon sajnálom, illetve mindannyiunknak fáj, hogy a visszavonulók nem kapják meg a méltó búcsút. Sem Nyüzi, sem pedig Buli. Nyüzi igazi debreceni színfolt. Éveken át rengeteget tett a csapatért. Mindenben segített, számíthattunk rá, nagyon rosszul jött ki ez a lezárás. Viszont, ha minden igaz, a klubnál marad, a továbbiakban is találkozhatunk vele és a segítségünkre lehet.

- Te magad pedig az ifjú továbbvivője, reménysége vagy ennek a bizonyos színfoltnak. Mi sem példázza jobban, hogy a válogatottban is szerepeltél már, ráadásul azzal a Bánfai Kírával, aki a következő idénytől a Lokit erősíti. Szóba került köztetek a leendő közös csapat?

- Igen, főleg a vége felé jött fel többször ez a téma. Nagyon jó barátságban vagyunk, és sokat beszélünk. Örülök, hogy csapattársak leszünk, biztosan ki fogjuk tudni egymást egészíteni. Egyaránt fiatalok és motiváltak vagyunk, szeretnénk minél hasznosabban részt venni a meccseken. Remélem, hogy a válogatotthoz hasonlóan eredményesen játszunk majd a jobb szélen.

- A helyezéseket, nemzetközi indulókat a tavalyi tabella alapján döntötték el. Ennek fényében milyen várakozásokkal nézel a következő esztendő elé?

- Már tudjuk, hogy akár ekkora bravúrra is képesek vagyunk mint az idei volt, így mindenképpen extra erővel fogunk küzdeni. Alapvetően örültem, mert bár hatodik helyezettként vágunk neki az EHF-kupának, de újra utazhatunk akár repülőn is, hiszen imádok repülőn utazni. Biztos vagyok benne, hogy az új érkezők és a maradók egyaránt azon lesznek, hogy a DVSC minél sikeresebb legyen.

- Dicséretes célok. Mindenekelőtt viszont még vár ránk egy nyár. Milyen terveid vannak egy „koronamentes”, szabad, eseménydús nyárra?

- Messzemenő elhatározásokat nem merek tenni. Beszéltem a szüleimmel, hogy Pesten lassan két hónapja nem voltam. Sok barátnőm is él arrafelé, akikkel szeretnék találkozni, beszélgetni. Ha az ég is úgy szeretné, akkor szeretnék összehozni egy kisebb-nagyobb nyaralást. Mindenképpen bizakodó vagyok, jelenleg várok és reménykedem.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.