Olaszországba megy a Csokonai Színház

Jelenet a Denevérből  Fotó: Máté András

Ravennában vendégszerepel a debreceni Csokonai Színház és a Kodály Filharmonikusok Debrecen október 14. és 23. között.

A fesztiválon három produkció kerül színpadra, közösen a Budapesti Operettszínház és a Szegedi Nemzeti Színház művészeivel. Lehár Ferenc: A víg özvegy, Johann Strauss: A denevér és Kálmán Imre: Marica grófnő című darabjait mutatják be. Az előadásokat Tasnádi Csaba, valamint Kerényi Miklós Gábor rendezte, a zenekart Somogyi Tóth Dániel és Makláry László vezényli.

A Ravennai Fesztivál 26 éves múltra tekint vissza, mely idő alatt Európában az egyik legrangosabb összművészeti esemény lett. A fesztivál programjai közt egyaránt megtalálhatóak a legkülönlegesebb komolyzenei produkciók és a látványos, könnyedebb előadások is. A debreceniek olyan művészek társaságában lépnek fel idén, mint a Hamburgi Filharmonikusok, a moszkvai Bolsoj Színház szólistái vagy a Peter Greenaway-filmekből is ismert világhírű zeneszerző, Michael Nyman.

A színház számára a néhány évvel ezelőtti párizsi vendégszereplés óta ez a legjelentősebb nemzetközi felkérés, a zenés műfajban pedig az első ilyen alkalom. A jövő szempontjából ezért is van nagy jelentősége a ravennai vendégjátéknak a színház és a város életében.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.