Négymilliós cigarettaszállítmány Hajdúnánáson

Debrecen, 2014. április 25., péntek (MTI) - Egy személygépkocsi csomagterében több mint ötezer doboz csempészcigarettát és csaknem két kiló vágott dohányt - mintegy négymillió forint értékben -, valamint négy mobiltelefont találtak a pénzügyőrök Hajdúnánáson - tájékoztatta a NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Kiss Nóra közölte: a személykocsit rendőrök ellenőrizték Hajdúnánáson, és miután megtalálták a dohánytermékeket, értesítették a pénzügyőröket.

A jármű vezetője azt mondta, hogy ő csak szállította a dohányárut, de az úti célt nem nevezte meg, és nem tudta igazolni az adózás alól elvont jövedéki termékek származását sem.

A pénzügyőrök a több mint négymillió forint értékű magyar adójegy nélküli ukrán cigarettát, a vágott dohányt, a telefonokat és a járművet lefoglalták, az ügyben jövedéki eljárást indítottak, a sofőr ellen pedig költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál - ismertette Kiss Nóra.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.