Micsoda játék: győzelem a Brest ellen

Petrus Mirtill akciója  Fotó: MTI (Czeglédi Zsolt)

A DVSC Schaeffler ismét a Bajnokok Ligájában lépett pályára szombat délután, csoportja egyik igen nehéz csapata, a Brest Bretagne alakulata ellen. A Vasutas szervezett, fegyelmezett és gyönyörű játékkal bravúros fölénnyel nyerte meg mérkőzését.

Szilágyi Zoltán hölgyhada legutóbb a bajnokságban aratott magabiztos sikert a fővárosi kék-fehérek, az MTK ellen. A hét másik nagy híre volt, hogy az ifjú irányító, Csernyánszki Liliána 2026-ig meghosszabbította szerződését a piros-fehérekkel. Az ötödik pozícióban 4 ponttal álló Brestet a hatodik, ugyancsak négypontos Loki fogadta, amelynek kulcshiányzói is voltak, a vendégek azonban ugyancsak nem számíthattak egyes főszereplőkre.

A Vasutas szerzett vezetést, a mezőny legeredményesebb heteslövője, Töpfner Alexanrda találatával. Szasza nem tudott megállni, vállára vette csapatát, és Kácsor Gréta kivédett átlövése után megszerezte a kipattanót, majd harmadszor is bevette a franciák kapuját, döntetlen után újra előnyhöz juttatva csapatát. Catherine Gabriel is ihletetten védett. Hetest is hárított, majd a piros-fehérek Vámos Petra révén elléptek. Sok hibával kezdett a Brest, de Foppáék bejátszásait így sem tudták megfogni a cívisvárosiak, a túloldalon azonban remekül sültek az átlövések akár 10 méterről is. Negyedóra elteltével szervezetten, dinamikusan kézilabdázott a Debrecen, Töpfner már ötnél járt. Első akciójából Csernyánszki is betalált, válaszul Maslova folytatta a gólgyártást. Tamara Haggertyék középen eredményesen védekeztek a hazai kapu előtt, olajozottan működött a DVSC Schaeffler védőjátéka. Hirtelen kifejezetten fizikálissá vált a küzdelem, kemény belemenés követett komoly támadófaultot. A játékvezetőknek némileg kompenzálnia is kellett, hiszen fontos tévedések is becsúsztak. Gabrijela Bartulovic hetesvédéssel jelentkezett be az első félidő hajrájában. A játékrész utolsó másodperceiben Vámos Petránál volt a labda, aki gyönyörűen osztott le a bal szélre, ahonnan Petrus Mirtill menetelt gólig, beállítva a szünetre az állást, amely egygólos Loki-fölényt mutatott: 15-14.

Kicsit kapkodva kezdték a hajdúságiak a fordulás utáni perceket, stabilizálódni látszott a döntetlen. Bartulovic bravúros védéssel kezdett, azonnal támadást indíthattak Jovana Jovovicsék. Lövés a bal szélről, éles szögből, majd Petrus-gól. A védelem most kissé szakadozott, Foppát hagyták üresen őrzői beállóban, de Vámos rögtön válaszolt. Hámori Konszuéla ziccerből tüzelt, kettő volt ide 20-18-nál, aztán jött Jovovics, a labda megint a kapuban, Petrus is csatlakozott, egyre nagyobbra nyílt az olló, a Brest támadása némileg szétesett, egyre többet hibáztak a vendégek. Cserire nem volt ellenszer, Bartulovic hálója bevehetetlen volt. Tíz perccel a vége előtt már öt volt a különbség. Jovovics védekezése kulcsfontosságú volt, a hajrához érkezve jelentős volt a Loki-fölény. Öt és fél perccel a vége előtt úgy tűnt, Petrus eldöntötte bal szélről, ekkor már 29-24 volt a DVSC javára. Jött még egy cunderkísérlet a túloldalon, de Bartulovicot nem lehetett átverni, Csernyánszki pedig újra eredményesen lőtt. A végére jutott egy Bartulovic-parádé. Nem maradt kérdés, megérdemelt debreceni győzelem, hatalmas lépés a biztos továbbjutás felé: 31-24.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.