Magabiztos diadal az idegenbeli hajrá kezdetén

Kácsor Gréta akcióban  Fotó: DVSC Kézilabda

Hajrájához ért a kézilabdaszezon, a DVSC Schaeffler lányai pedig elkezdték az idegenbeli idényzáró menetelést. A hátralévő mérkőzések közül először szerda este léptek pályára, Fehérváron. Az eredmény rajt-cél győzelem lett.

A Köfém Sportcsarnokban volt jelenése Vámos Míráéknak. Halasztott mérkőzés pótlásáról volt szó két olyan alakulat részvételével, amely jelentős célokkal várta a találkozót. A hazaiak részéről a tét az élmezőnyhöz zárkózás volt, míg a Loki fontos lépést szeretett volna tenni a bronzérem felé. A piros-fehérek kezdtek meggyőzően, alig telt el tizenegy játékperc, az Alba mestere már második idejét kérte ki. A Vasutas támadásban gálázott, a debreceniek alig tudtak hibázni. Átlövésekből kifejezetten veszélyes volt a DVSC Schaeffler, Kácsor Gréta vitte hátán gárdáját. Mindemellé szervezett védekezés is társult, ráadásul a Fehérvár alig tudta bevenni Catherine Gabriel kapuját. Kácsor mellé Töpfner Alexandra is előlépett vezérként, a remekül kézilabdázó Loki pedig az első félóra végéhez közeledve kétszámjegyűre növelte előnyét. A szünetre 14-21-es állással vonultak a felek. Sok gól született mindkét oldalon, a folytatást illetően pedig nem volt kétséges, hogy a Debrecen nem fog alább adni a tempóból.

Hasonlóan dinamikus képet festett a második felvonás kezdete is, akárcsak az első játékrész. Fizikális csata zajlott a parketten, a dunántúliak pedig nem tudtak fogást találni hajdúsági ellenfelükön. Továbbra is koncentráltan védekezett a Debrecen, támadásban pedig sikerült megtartani az igen hatékony formát. Külön pozitívum volt az összecsapáson, hogy Szilágyi Zoltán valamennyi mezőnyjátékosát pályára küldte, ezt pedig mindannyian meghálálták legalább egy találattal. A meccs hajrájában folytatódott a lendületes csatározás, pörgött az eredményjelző számlálója és több mint hatvangólos meccsen hódította el a két rendkívül fontos bajnoki pontot a piros-fehér leányhad, ráadásul kétszámjegyű különbséggel: 26-37.

A folytatásban keleti derbi vár a cívis lányokra. Május 13-án, szombaton ugyanis a szomszédvári Kisvárda vendégei lesznek a lokisták. Ezzel együtt pedig még három találkozó vár Hámori Konszuéláékra. A kisvárdai út után egy héttel az ugyancsak közeli, ősi rivális lilák otthonába utazik a csapat, Békéscsabára. A szezon pedig Dunaújvárosban zárul május 27-én.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.