Levelek Orbán Viktortól

Szeret levelezni

Orbán Viktor a jelenkor Mikes Kelemenje, rendszeresen, szívesen levelezget népével. Ősszel migránskérdésben várta a véleményeket (biztosra ment, hiszen honfitársainknak valóban nem kellenek a messziről érkezettek, pláne, ha nem tartják be törvényeinket, szokásainkat), majd karácsony előtt a buta nyugdíjasoknak magyarázta nagylelkű küldeménye, a tízezer forint értékű Erzsébet utalvány összetételét. Most újabb küldemény (benne csekkel) landolt sok-sok levélszekrényben.

Miniszterelnökünk ez alkalommal pénzt koldul. A migránsok kötelező letelepítését állítólag támogató Soros-terv elleni harchoz kéri a nemzet anyagi hozzájárulását. Olyan terv ellen hadakozik, ami valószínűleg nincs is. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy alkalommal mindezt elkottyantotta. A terv létezése erősen megkérdőjelezhető, ám tudni illik, hogy az Európai Unió alapszabályának sarkalatos pontjai az emberjogi határozatok. Ezeket nem az elmúlt két évben fogadták el. A brüsszeli politikusok semmi mást nem tesznek, minthogy kissé mereven igyekeznek tartani magukat az általuk elfogadott elvekhez.

A hazánkban még gondolkodók hozzászokhattak, ha a Fidesz valamit kezdeményez, a háttérben bizonyosan más célok a mozgatórugók. A regnáló politikai tömörülést a pénzkérés kapcsán sem az egyenes szándék vezérli. Egyszerűen ki akarja kerülni a pártfinanszírozás (általuk is elfogadott) szabályozott kereteit. Most a két éve bejáratott Soros-riogatással igyekeznek adományokat szerezni, a tavaszi parlamenti választások előtt, azokkal feltölteni a pártkasszát. Orbán Viktor a levélben azt írja, most mindennél fontosabb megvédeni országunkat Soros Györgytől. „A csatolt csekk segítségével hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Fidesz sikeresen tudja megvívni az előttünk álló időszak politikai küzdelmeit”. A politikai küzdelmet a hatalom megtartásért vívják, Soros csupán ürügynek kell. Sokan vélik, hogy ne népétől kolduljon pénzt, amikor az adóforintjaikból milliárdokat költ gyűlöletkampányra, Soros plakátokra és semmire sem alkalmas konzultációs levelekre. Nem stadionok kellenek meg aranytapéta a Várba, amikor az utcán fagynak meg hajléktalanok, és tízezrek állnak sorba egy tál ételért.

A kunyeráláson túlmenően a levél célja a félelemkeltés is. Azok kapják, akik az Orbáni társaság lekötelezettjeivé váltak. Ha a „harc” finanszírozásához nem járulnak hozzá, kieshetnek a kegyből.., és nemcsak a legmagasabb szinten, hanem a köznép körében szintén. A közmunkások egymás után kapják a miniszterelnök küldeményét, mintegy figyelmeztetve, hogy jóvoltából kaphattak munkát, hálájukat ideje leróniuk, mert ha nem… A Fidesz nyilvántartása pontos, nem nehéz nyomon követni, kik fizetnek, kik nem. Az utóbbiakat nehéz helyzetbe hozhatja.

A levél azonban a félelem jele is. Orbán Viktor szeretné tudni, hogy vazallusai lojálisak-e még. A levél teszt és hűségnyilatkozat is egyben.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.