Két hét múlva pirosodik a stadion

Látványterv - loki stadion

Február huszadika után szerelik a székeket az újjá varázsolt Nagyerdei Stadion nézőterére. A Díszpolgár megtudta, hogy ugyanolyan ülések lesznek - szám szerint 20200 -, mint amilyenek a Bayern München otthonát is díszítik.

A létesítmény várhatóan áprilisban már próba üzemmódban látogatható, az utolsó két hazai bajnoki mérkőzést a DVSC a vadiúj arénában játssza majd. Mind a szakvezetők, mind a szurkolók óvatosak, ugyanakkor optimisták is, bíznak benne, hogy bajnokcsapatot avatnak a 30. forduló hármas sípszava után a Kispest Honvéd ellen.

Bár hivatalos tájékoztatás még nincs, az üzemeltetői jogkör is csak körvonalazódik egyelőre. Megtudtuk, hogy mintegy 20 százalékos áremelés várható a jegyek és bérletek területén.

Igazán világszínvonalú kiszolgálást emlegetnek az illetékesek a nézők, a sajtó munkatársai és a VIP szektor résztvevői számára.

A DVSC vezetői arra számítanak, hogy 6-7 ezer néző minden mérkőzésen jelen lesz majd, és ha BL selejtezőt játszhat az együttes a nyár derekán, a telt ház is garantált lehet.

Az együttes jelenleg Törökországban edzőtáborozik, szombaton két felkészülései mérkőzést is vívnak Belekben. A négy válogatott labdarúgó - Verpecz, Lázár, Korhut és Szakály pénteken reggel csatlakozott a többiekhez. Jó hír, hogy a régóta sérüléssel bajlódó Joel Damahou talán február végén már csatlakozhat a csapathoz.

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.