Keleti rangadó, sima Loki-diadal

Együtt ünnepelhettek a szurkolókkal  Fotó: DVSC Kézilabda

Hosszú esztendők után ismét a viharsarki lilák érkeztek a Hódosba a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatához, csütörtök este. A hazai b-közép a várt formát hozta, parádés hangulatot teremtve, a csapat a pályán pedig magabiztosan érvényesítette az előzetes papírformát, és magabiztosan nyert a Békéscsaba ellen.

Koronavírus, a csabaiak NB1/B-s kitérője miatt sem találkozhattak sokáig a piros-fehérek örök riválisukkal, a lilákkal kézimeccsen. A 2023-mas esztendő kezdetén azonban végre újra összecsapott a két gárda Debrecenben, habár rangadónak ez a találkozó már nem igazán nevezhető az alakulatok közötti szintkülönbség miatt, inkább amolyan keleti „hangpárbajt” rendeztek. A hazai b-közép már jóval a kezdés előtt zsúfolásig megtelt, a vendégszektor azonban – szokásosan – csak a kezdés után „lilult be”. A viharsarkiak tetemes létszámú vendégküldöttségét néhány nyíregyházi is elkísérte a cívisvárosba. A pályán az első pillanatokban a csabaiak igyekeztek dominálni, de nem tudtak érdembeli előnyt kialakítani a Vasutassal szemben.

A debreceni átlövések igen nagy fejtörést okoztak az egykor a Loki kapuját védő Szabó Dóra számára. Főleg ezekre építve tudott fordítani a hazai együttes, a félidő derekához érkezve pedig már a DVSC Schaefflernél volt az előny. A csabai játékba egyre több hiba csúszott, ezt pedig a Catherine Gabrieltől induló akciókat befejező játékosok, így többek között a vezérként fellépő Kácsor Gréta, köszönték és ki is használták. Az első felvonást követően 14-10-et mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően jelentősen felszívta magát a Szilágyi Zoltán vezette Loki, a beállók is eredményesen találtak helyet maguknak a falban, Bordás Réka fontos gólokat szerzett, a különbség pedig folyamatosan nőni kezdett. Az utolsó húsz percre tulajdonképpen már kérdés sem maradt a győztes kilétét illetően. A hajrában még tízgólos különbséget is ünnepelhetett a Hódos hazai közönsége, ebből azonban kétgólnyit még le tudtak dolgozni Hajtai Vanesszáék. A végeredmény 30-22 lett, jöhetett a debreceni ünneplés. A meccs után persze nem maradt el a lelátón a két tábor közötti „beszélgetési szándék”, azonban a vendégek ezt már nem várták meg, hiszen az eredményt látva hamar távoztak szektorukból, a piros-fehér b-közép és a Vasutas leányhada így egymást ünnepelhette.

Szilágyi Zoltán tanítványai számára szinte semmi idő nincs a pihenésre, hiszen január 29-én újra pályára lépnek. Ugyancsak a Hódos Imre Rendezvénycsarnok lesz a találkozó helyszíne vasárnap este, amikor a Kisvárda tesz látogatást a hajdúságiakhoz.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.