Karácsonykor akasztott huszár

A reklám jó, a befejezés hibás

Láttunk már sok mindent, épp csak akasztott emberek nem voltunk – némileg kicsavarva a szólásmondást. A magyar történelem azonban most egy kicsit morbid vonulatban tér vissza, mégpedig huszárvágással. Akarom mondani, akasztással. 

Az egyik legnagyobb húsfeldolgozó-hústermékgyártó hazai vállalat – nem is messze Debrecentől – egészen egyedülálló gesztussal rukkolt elő. Az ötlettel alapvetően nem is volna gond, hiszen a cég méltán neves, kiváló és ízletes termékei okán, és alighanem meg szeretné hálálni a jogos és vitathatatlan hűséget a vásárlóknak, de ez a ziccer most kimaradt, olyannyira, hogy már-már öngólt rúgtak. A kivitelezésből ugyanis az sült kis, hogy statikus vigyázzállásban, mereven előre tekintő huszárok – piros és fehér színekben pompázva – a sisakjuknál rögzítve, karácsonyfadíszként lógnak lefelé a mélységbe.

A magyar történelem leghíresebb katonái, a huszárok alapvetően precízen, részletesen kidolgozott figuraként kerülnek a vásárlókhoz bizonyos termékek mellé kiegészítőként, amolyan ólomkatona jellegű díszek ezek. A gond csupán mégis a használatuk módja. Mi több, az akció tévéreklámjában még ijesztőbb jelenetben találkozhatunk velük, hiszen a főszereplő kissrác a történetben a kis huszárok segítségével lepi meg családját, aztán néhány pillanattal később a derék katonák már mereven csüngenek a fenyőfa egyik ágáról – akaratlanul is eszünkbe juttatva például Haynau embertelen ámokfutását.

Mindettől eltekintve őszintén remélem, hogy ezt a némileg átgondolatlan húzást leszámítva a cég továbbra is megtartja helyét az élmezőnyben, hiszen alátámaszthatom: minőségi termékeivel a piacon jogosan vitézkedik – az akasztott huszárok ellenére is.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.