A honvédelmi bizottság összehívását követelik

Budapest, 2014. szeptember 2., kedd (MTI) - Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívására szólította fel Kósa Lajost, a testület fideszes elnökét a Demokratikus Koalíció.

Vadai Ágnes, az ellenzéki párt alelnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében felidézte: Kósa Lajos arról beszélt egy interjúban, hogy Magyarországon új védelmi politikára van szükség, és Magyarország jelenleg nem rendelkezik elegendő páncélos és tüzérségi erővel ahhoz, hogy meg tudja magát védeni.

A DK-s politikus megjegyezte, annak ellenére, hogy a honvédelmi bizottság elnöke „védtelennek tartja az országot”, és Magyarország szomszédságában fegyveres konfliktus zajlik, az új Országgyűlés megalakulása óta csak egyszer ült össze a testület.

A DK abszurdnak és veszélyesnek tartja, hogy az illetékesek „semmit sem tesznek” az ország védelmének megszervezéséért, mindezt úgy, hogy 2010 óta folyamatosan csökken a Honvédelmi Minisztérium költségvetése, „lassan a működőképességet veszélyeztetve” - írta Vadai Ágnes, aki szerint az is „beszédes”, hogy míg a NATO egy új gyors reagálású erő létrehozásán dolgozik, és 5 új kelet-európai NATO támaszpont létesítése is napirenden van, addig a honvédelmi bizottság elnöke „bohókás hangulatú interjúkat ad, és simán átlép az itthon és külföldön zajló, a nemzet biztonságát érintő kérdéseken”.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a szombati Magyar Nemzetben megjelent interjúban beszélt arról, hogy új védelmi politikára van szükség. Azt is mondta, az nem lehet kérdés, hogy a magyar hadseregnek képesnek kell lennie az ország védelmére, hiszen Magyarország határainál polgárháborús állapotok uralkodnak és kiemelte, hogy az ország védelmi képességeit újra kell gondolni.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.