Halálos baleset Nagyerdei Stadionnál

Debrecen, 2014. április 26., szombat (MTI) - Meghalt egy építőmunkás szombat reggel a debreceni Nagyerdei Stadionnál - közölte a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Krecz Tibor tájékoztatása szerint a tetőfedést készítő cég alpinista munkása 15 méter magasból zuhant le, és azonnal meghalt.

A vizsgálatokat megkezdték, minden illetékes hatóság szakértője a helyszínen van - tette hozzá Krecz Tibor.

 

Hozzászólások

Bizotnságos munkavégzés

Ha tényszerűen és őszintén akarja az ember megvizsgálni az ilyen, és ehhez hasonló baleseteket, a következő megállapítást teheti: 1.Elsősorban mindig a dolgozó a felelős az önmaga biztonságáért! Ha saját hanyagsága miatt nem használja az egyéni védőfelszereléseket, nem lehet csodálkozni a lehetséges baleset megtörténtén. 2. Ha a dolgozó bármilyen okból nem használja a védőfelszerelését, akkor a munkáltatójának kötelessége felszólítani a mulasztás megszüntetésére. Amennyiben a munkáltató ezt nem teszi meg, felelősség terheli az alkalmazásában álló személy - esetleges - halálát okozó baleset bekövetkeztéért. 3. Szintén felelősség terheli az adott munka kivitelezéséért felelős cég építésvezetőjét. Neki is kötelessége lenne ellenőrizni a munkanap kezdete előtt a biztonsági előírások maradéktalan betartatását. Ha hiányosságot észlel, nem adhat engedélyt a munkaterület megközelítésére, a munkavégzés megkezdésére. A balesetben elhunyt dolgozót már nem lehet felelősségre vonni a mulasztása miatt, de a munkáltatóját és a kivitelezés építésvezetőjét szigorúan felelősségre kell vonni! Sajnos Magyarországon sok a hanyag vállalkozó, akik elsősorban mindig a saját hasznukat helyezik előtérbe! Ezért sok esetben nincs lehetőség a biztonságos munkavégzésre. Bár a dolgozó jogosan tagadhatja meg ilyen esetben a munkavégzést!!! A balesetet szenvedett dolgozó munkáltatóját legkevesebb, 2 évi letöltendő szabadságvesztéssel kellene sújtani. Az építésvezetőt pedig legalább 1 évre szükséges lenne elzárni, hogy átgondolja a mulasztásából adódó visszafordíthatatlan esemény átgondolását!!! És még mindig sorakoznak a válaszra váró kérdések…

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.