Győrben maradt a kupa

Groot a döntő legértékesebb játékosa  Fotó: Derenycsényi István

Vasárnap este zöld-fehér örömünnepet „ültek” a Debreceni Főnix Csarnokban, azonban nem minden zöld-fehér szimpatizáns örülhetett. A Győri Audi ETO KC 32-29-re legyőzte a Ferencváros csapatát, így megvédte címét a női kézilabda Magyar Kupában.

A Fradinak kilenc gólos hátrányból is sikerült talpra állnia a második félidőben, de Danyi Gábor együttese jobban hajrázott és pontosabbak voltak. A bronzmérkőzésen Szabó Edina érdi alakulata 31-23-ra múlta felül a Dunaújvárost.

Háromnegyed négykor a Kohász és az Érd lépett pályára a harmadik helyért vívott mérkőzésen. Sokáig fej-fej mellett haladtak és nem volt nagy különbség az erőviszonyokat tekintve, ráadásul félidőben is csak egyetlen gól volt a különbség, Érd javára (12-13). A második játékrészben azonban jött a tempóváltás. A DKKA nem talált ellenszert a lerohanásokra és az életerős átlövésekre. A különbség megnőtt a végére és Érd 31-23 arányban nyerte meg a meccsel együtt a bronz medált.

A 18 órai szuperdöntőre igazi kézihangulat kezdett kialakulni. A lelátók megteltek, a két zöld-fehér tábor összegyűlt a maga szektorában és elkezdődött a mérkőzés. Az FTC rendkívül pontatlan lövésekkel és dekoncentrált játékkal indított. Több labdát is eladtak, a Győri ETO pedig ki is használta a lehetőségeket. Elek Gábor „lányai” a félidő kései periódusában éledezni kezdtek, de csak zárkózásra futotta. A szünetben 11-18 állt az eredményjelzőn. A második felvonást határozottan jobban kezdték a fővárosiak. Schatzl Nadine révén hét gólos hátrányukból hét perc elteltével már csak kettő maradt, illetve a védekezésben is sikerült rendezni a sorokat. A kapuban Bíró brillírozott, Pena pedig egyenlített. Danyi Gábor magához hívta csapatát és ezzel le is állította az FTC lendületét. Ismét a Rába-partiaknál volt az előny, még egy kínai-figurát is sikerült bemutatni. A hátralévő játékidőt magabiztosan vezette végig a címvédő. 32-29 a végeredmény, így az ETO tizennegyedszer nyerte meg a Magyar Kupát.

A döntő legértékesebb játékosának a győriek holland irányítóját, Nycke Grootot választották.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.