Egyetemi csalogató – nagy érdeklődéssel

Hagyományos rendezvény az egyetemi bemutatkozás

Idén sem okozott meglepetést a Debreceni Egyetem által szervezett DExpo nevet viselő kétnapos rendezvény, ugyanis az egyetem épületét és környékét (egyetemi intézetek) teljes egészében megtöltötték a Cívisváros egyetemére készülők, így összesen csaknem 5000 fiatalt láttak vendégül.

A nyílt napon minden érdeklődő középiskolás diákot szeretettel vártak, akik az egyetem és az egyetemváros teljes területét bejárhatták, megismerhették. A látogatható órákon túl a szakokról általános tájékoztatókat is meghallgathattak a felvételizni készülők.
A különböző karok standokkal települtek ki az egyetem Díszudvarára, ahol a szakágak képviselői minden kérdésre szívesen válaszoltak.

Az „egyéb” információkról sem maradtak le az érdeklődők, hiszen ugyancsak standoknál lehetett az ösztöndíjakról, a felvételi lehetőségekről vagy akár a szakkollégiumokról válaszokat gyűjteni a felvetődött kérdésekre.

A játékosabb és sportosabb témák rajongói számára billiárdfocit is tartottak a sporttudományis egyetemisták, a kisebb csoportban érkezők pedig kipróbálhatták magukat az egyetemi „óriás társas” ügyességi játékban is.

Az évente megrendezett esemény szervezői jövőre is hasonlóan nagy érdeklődésre számítanak és igyekeznek még élvezetesebbé varázsolni a már így is fantasztikus atmoszférájú, izgalmas „tanuló showt”.

marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.