A focipályán száguld a Vasutas, a kézisek rajtra készen

Jól indultak a hazai bajnokságban  Fotó: DSVC és DSVC Kézilabda

Míg a Nagyerdei Stadion gyepén és a hazai élvonalban már élesben brillíroznak Dzsudzsák Balázsék, addig a DVSC Schaeffler kézis hölgyei befejezték nyári felkészülésüket és szeptember elején elkezdik bajnoki, illetve BL-szereplésüket.

Bár a Nagyerdőn a Rapid Wien fájó magabiztossággal aratott győzelmet, a DVSC pedig búcsúzott a Konferencia Ligától, a hazai bajnokságban egyelőre hibátlan a Blagojevics-csapat. Olyannyira zakatol a Loki-család, hogy a legutóbbi, Kisvárda elleni kiütéses sikerrel rögtön az élre is ugrottak a piros-fehérek. A kiváló széria és a vele járó egészséges önbizalom korántsem véletlen vagy megalapozatlan. Régen nem látott összhang jellemzi a Vasutas háza táját. A Loki-család egységesen küzd az ellenfelekkel szemben, a szurkolók és a vezetőség közti kommunikáció pedig olajozottan működik. Apropó, szurkolók. Egyenes növekedést mutat a stadion lelátója is a cívisvárosban, hiszen mind a kapu mögött, mind pedig a nagylelátókon egyre nagyobb létszámú, többezres, tízezres nagyságrendű drukker foglal helyet - amit a csapat kifejezetten meg is érdemel. Folytatás vasárnap, hazai pályán az MTK ellen.

Ami a cívisvárosi piros-fehérek kézis oldalát illeti, a szezon még nem rajtolt el, de a csapat készen áll az indulásra. Több különböző játékstílust és minőséget képviselő alakulattal mérették meg magukat Szilágyi Zoltán tanítványai. Ezek közül utolsóként, a főpróbán az ősi rivális Ferencváros otthonában vendégszerepeltek a debreceniek. Az Elek Gyula arénában háromgólos fővárosi győzelem született. Ezt megelőzően a megnyert DVSC Schaeffler kupán még koreai ellenfelet is legyőzött a csapat. A DVSC Schaeffler viszont ezúttal nem csupán a hazai idényre koncentrál majd. Bár a szezon szeptember legelső napján a Fehérvár otthonában kezdődik a Debrecen számára, 6-án már a Vasas látogat a Hódosba. Három nappal később pedig a kézilabdázók nemzetközi csatába vetik bele magukat a Bajnokok Ligájában, hiszen a svéd Savehof teszi tiszteletét az Alföldön.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.