Európa Liga - Kettős győzelemmel jutott tovább a Diósgyőr

 Ta'Qali, 2014. július 10., csütörtök (MTI) - A Diósgyőr 4-1-re nyert a máltai Birkirkara vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, így kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel jutott tovább.

 

    Azt, hogy a magyar csapat kivel találkozik a következő körben, egyelőre nem lehet tudni, ugyanis a bolgár Liteksz Lovecs és moldovai Veris Chisinau párharcának visszavágóját - amelynek győztese lesz majd Szivics Tomiszláv együttesének ellenfele - a nagy esőzés miatt elhalasztották. Ezt a mérkőzést várhatóan pénteken új helyszínen pótolják.

    Európa Liga-selejtező, visszavágó:
Birkirkara (máltai)-Diósgyőri VTK 1-4 (1-1)
Ta'Qali, 1000 néző, v: Radovanovic (montenegrói)
    Továbbjutott: a Diósgyőri VTK kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.
    gólszerzők: Camenzuli (44.), illetve Elek (30.), Husic (61.), Barczi (66.), Marjanovic (91.)
    sárga lap: Zerafa (60.), illetve Kádár (54.)

    Birkirkara:
Sánchez - Vukanac, Moreno, Scicluna, Fenech - Camenzuli, Zerafa, Agius (Ledesma, a szünetben), Herrera - Vella (Zammit, 84.), Grech (Omerou, 64.)

    Diósgyőri VTK:
Antal B. - Okuka, William Alves, Debreceni (Marjanovic, 71.), Husic - Bori (Nikházi, 71.), Kádár, Elek Á. - Gosztonyi, Grumic, Bacsa (Barczi, 61.)
    
    Az első félidő jelentős részében a Diósgyőr futballozott mezőnyfölényben, azonban ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Szivics Tomiszláv együttese ennek ellenére vezetést szerzett, igaz, Elek góljánál a máltaiak kapusa hatalmasat hibázott, ugyanis gyakorlatilag egy beadást paskolt a hálóba. Nem sokkal a szünet előtt szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak, ez pedig kissé megzavarta a magyar csapatot, amelynek így jókor jött a pihenő.

    A fordulást követő első percekben a Diósgyőr térfelén zajlott a játék, de a magyar csapat kijött a szorításból. A DVTK nem sokkal később ismét vezetést szerzett, újfent a máltai kapusnak köszönhetően, aki ezúttal Husic lövését "nézte el". Öt perccel később eldöntötte a továbbjutást a Diósgyőr, a csereként beállt Barczi révén. A hajrában a hazaiak mindent megtettek a szépítésért, ennek ellenére egy másik csere, Marjanovic megszerezte a negyedik magyar találatot.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.