Egyszerű matematika

Homályzóna: isten, isten!

Két alkoholbarát a számtani alapműveletek alkalmazásával találta meg a számukra legmegfelelőbb megoldást.

Nyár volt. Döntésük a Balatonhoz vezette őket. Elhatározták, hogyha a kutya kutyát eszik, akkor is jól fogják érezni magukat. A makacs következetesség okai a feleségek. Ismerve uraik beszűkült vágyát, rövid pórázon kívánták tartani őket. Igen ám, a megvonási tünetek azonban felülírnak minden törekvést. A napi betevő decik megszerzése a férjeket kényszerűen ötletessé tette.

Aznap az asszonyok gulyást főztek ebédre. Hamar kiderült azonban a zöldséghiány. Készségesen ugrott a két zsivány, ami persze egyből feltűnt az oldalbordáknak. Rosszat sejtve igyekeztek korlátozni őket, ám a férfiak meglepő indokkal altatták éberségüket. Mivelhogy sürgősen kellett a gulyásba való, azt javasolták, induljanak ketten két irányba. Az asszonyok ebbe belementek. A férjek ellenkező irányba indultak, de előtte suttogva találkát beszéltek meg a környék egyetlen vendéglátója elé. A levesízesítő beszerzése nem okozott gondot. Álltak a jobbfajta csehó előtt és az italárlapot vizslatták. Azonban hamar gondjuk támadt, mert innivalót csak két és négycentes kiszerelésben kínáltak. A torkuknak pedig minimum felesre volt szüksége.

Gondolkodóba estek. Az ivást nem akarták elaprózni. Az anyag egyben legurítása az igazi. Akkor mar, éget, hat.

- Tudod, mit? – csapott az egyik a homlokára. – Kérünk két négycentest és egy kettest, aztán kettéöntjük.

Az ötletet rögvest átültették a gyakorlatba. A felezett mennyiséget egy hajtással zúdították gyomrukba, aztán siettek asszonyaihoz, nehogy azok gyanút fogjanak.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.