Sikerült a Sikerült? című film bemutatója

Az alkotók a Dalnokok Ligája díjával, egy cserép Oscarral

Teltházas érdeklődés mellett mutatták be csütörtök este az újkerti Delta moziban Varga József nagyjáték filmjét, Sikerült? címmel. A feltett kérdés a rendszerváltás megvalósulására vonatkozott. A vetítés után Dalnoky Ferenc, a Díszpolgár magazin munkatársa és a közönség beszélgetett a két alkotóval, Varga Józseffel és Kerékgyártó Kálmánnal. A néhol groteszk elemekkel megtűzdelt filmet meglepően jól fogadta a közönség. Íme, néhány vélemény:

Vitéz Molnár Jenő (55):

Egy jó minőségű, amatőr munka köszönt ma este ránk a vászonról. Jókat lehetett rajta nevetni. Nyílván, aki átélte, illetve benne van egy svájci frankos hitelben, annak a mosolya kissé kényszeredett. A film néha erősen „csíp”. Kritikaként csak annyit jegyeznék meg, hogy bizonyos szimbólumokat nem biztos, hogy mindenki azonnal megértett.

Dalminé Pataki Ibolya (43):

Egy vígjátékra számítottam. Ehelyett a valósággal szembesültem ma este. A poénok ültek, de nem lehetett rajta felhőtlenül kacagni.

Pallás Ferenc (58):

Megdöbbentő volt az egész. A rendezőt, Varga Józsit személyesen ismerem. Ezért, nem gondoltam, hogy ennyire szókimondó kritikusa lesz az elmúlt több mint húsz évnek.

 

A film további sorsa még kétséges. Egy érdeklődő, már jelentkezett az Egyesült Államokból.

A film terveink szerint, hamarosan látható lesz a Díszpolgár magazin oldalán is.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.