Egy pontért, taxival

Megtelt a vendégszektor a Loki szurkolóival  Fotók: DVSC

Taxival a sóstói stadionba? Miért ne!? A DVSC focistáinak ez sem lehetetlen. Szombat este ugyanis a fehérvári riválisnál tettek látogatást Dzsudzsák Balázsék. Alighanem ez volt a szezon egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzése, különösen szurkolói szempontból.

Az a fránya időpont…csupán az volt az egyetlen visszatartó erő sokak számára, akik a Loki-tábort képviselik. A piros-fehér focisták ugyanis épp egy időpontban vívtak a Videotonnal rangadót idegenben, amikor Debrecenben, a Hódosban rendkívül fontos nemzetközi viadalon lépett pályára a Vasutas. Hiába az ütközés, a debrecenieknek „kettészakadni” sem volt lehetetlen. Teli b-közép a Hódosban, igen tisztes, bőven háromszámjegyű létszám a fehérvári stadion vendégszektorában, néhány kiírás. A találkozó ugyanis jóval több volt mint bajnoki rangadó. A jónéhány éve megromlott viszony a piros-kékek szurkolói és a cívisvárosi fanatikusok között rendre komoly megmérettetést eredményez a lelátón is. A debreceniek pedig természetesen – jogosan – nem felejtik azt az esetet, amikor a fehérváriak a Kartács utcára érkező buszukból kiszállva pirotechnika füstjébe burkolózva támadtak viperákkal, könnygázzal az évekkel ezelőtt még barátjuknak mondott debreceniekre. Eztán pedig a viszony szinte a Ferencváros–Újpest rivalizálásra hajazó méreteket öltött – teljes mértékben érthető módon. A hazaiak számára tehát a piros-fehér szurkolóhad méltó ellenfélnek bizonyult a lelátón. Akárcsak a csapat a pályán.

Apropó, csapat. Sorsszerű volt, hogy a DVSC ezúttal különös helyzetben legyen a pályán. Nem csupán azért, mert alapvetően hosszas esztendőket követően végre a Debrecen lépett pályára esélyesként riválisa otthonában – miután legutóbb a Nagyerdőn le is győzte a Fehérvárt –, hanem azért is, mert úgy tűnt, a sors kiszúrt a vendégekkel. A technika közbeszólt, a csapatbusz pedig lerobbant. Jobb híján taxikkal kellett megközelíteni a sóstói stadiont, de a plusz kiadás minden fillérje megérte. Meggyőző futballt produkált a Vasutas, rangadóhoz méltó játékkal kényszerítette pontvesztésre ellenfelét, és 1-1-es döntetlennel, 1 bajnoki ponttal tért haza a csapat Debrecenbe. Az égiek velünk voltak. A megtizedelni kényszerült tábor nem vallott szégyent hazai pályán és idegenben sem, akárcsak a csapatok. Fehérváron döntetlen, Debrecenben megérdemelt nemzetközi győzelem. A lelátón pedig természetesen mindkét esetben Debrecen-diadal született.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.