Dupla bunkóság

A pofátlanság határtalan - A felvétel nem a helyszínen készült

A bunkóság öncélú, törvényt, szabályt, szokást szegő, bosszantó viselkedési forma. Sajnos a kelleténél többek átkos megnyilvánulásai vannak jelen az élet majd’ minden területén.

Magatartásukban benne van egyfajta felsőbbrendű gőg, mások lenézése, sőt tudatos megalázásuk szándéka is. Számukra kéjes öröm forrása embertársaik bosszúságának, dühének kiváltása. Az egocentrikus nemtörődömség ugyanazt a nem kellemes hatást váltja ki.

A vállalkozóknak február 27-ig kellett adóbevallást benyújtani az előző évi bevételekről. A határidő előtti napokban erős forgalmat bonyolított le a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) Faraktár utcai ügyfélszolgálata. A környező utcákban szinte lehetetlen volt a parkolás. A környéken lakók az intézmény működésének megkezdésétől küzdenek az áldatlan állapot enyhítéséért, megszüntetéséért, ám a rendezésben az érdekeltek (NAV, önkormányzat) nem partnerek. A lakók zajt, port, szemetet kénytelenek elviselni. A társasházak falai beleremegnek a kátyúktól hemzsegő, amúgy is agyonfoltozott, keskeny szervizúton egy-egy súlyosabb, vagy a megengedettnél gyorsabban száguldó kocsi elhaladásakor.

A minap egy NAV ügyfél autóval úgy állt be az egyik lépcsőház elé, hogy a két kocsi számára kialakított helyre másik már nem fért el. Ráadásul a tulajdonos a járművét erősen keresztbe állva hagyta ott, ami miatt nemcsak autósok, de gyalogosok is sűrű szitkokat morzsoltak foguk alatt. A látványt egy helyben lakó is erős bosszúsággal konstatálta. Felháborodásában tollat ragadott, s egy lapra rövid figyelmeztetőt firkantott. Nem volt benne semmi durva, mindössze a helyiek véleményét vetette papírra: elegük van a szabálytalanul parkolókból.

Bő egy óra múltán ügyes-bajos dolgainak elintézésére indult. A bosszúságra okot adó módon leállított piros verdának már hűlt helye volt. Nem úgy a figyelmeztetést tartalmazó lapnak! A földre dobva emelgette a lengedező levegő. A lakó elképedve csóválva fejét fogalmazott:

- Nesze neked természet- és környezetvédelem! – majd hozzátette: – Szabálytalan parkolás és szemetelés. Ez dupla bunkóság.

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.