A drog ellen júniusban (is)

A legtöbb programnak a Debreceni Ifjúsági Ház (Simonffy utca 21.) ad otthont

SZERtelenül boldog nyárkezdetet ajánl mindenkinek a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (a KEF), amelynek nevében Berényi András szakmai elnök ismertette a „Drogellenes juniális” akciót az újságíróknak május 31-én a Simonffy utcai Ifjúsági Házban tartott sajtótájékoztatón.

A programok már nemcsak a városközpontban zajlanak, mint a korábbi években, hanem külsőbb területeken is, mint például Kismacs, József Attila-telep, Homokkert, Alsó-Józsa, Nagymacs.

Hangsúlyozta, nemcsak a drogtól veszélyeztetettekre figyelnek, hanem mindenkire, aki függővé vált valamely káros szenvedélytől (alkoholistákra, szerencsejáték-függőkre, társfüggőkre stb.). A káros szenvedélyek helyett hasznos szenvedélyeket ajánlanak, mint például a sportolás (amely úgy szerez örömöt, hogy másnap nem jár érte büntetés); s ilyen lehet az olvasás is, ezért is öröm, hogy az idén bekapcsolódott az eseményekbe a közművelődés szférája is. A programok a veszélyekre fókuszálnak, a fiataloknak szólnak elsősorban, aztán a szakembereknek és a családoknak is, hisz a szenvedélybetegek mentésében a családi összefogás igencsak hatékony tud lenni. 

Alig lesz rendezvény nélküli nap júniusban, egyes napokon pedig több programra is hívnak a szervezők, akik a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napjához (1988 óta június 26.) gazdag eseménysort körítenek, hogy így is felhívják a figyelmet a drog veszélyeire, a szerkereskedelem elleni harc fontosságára.

A Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) 2001-ben alakult meg a város támogatásával, a fórum szakmai elnöke Berényi András, a társadalmi elnök pedig 2014 óta dr. Papp Csaba tanácsnok. A KEF juniálisa csaknem 20 önkormányzati és civil szervezet együttműködésével, Debrecen önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság támogatásával valósul meg.

A hónap során az érdeklődők a következő rendezvényeken vehetnek részt: beszélgetés felépülő szenvedélybetegekkel, műhelykonferencia, színház- és filmművészet, tánc, rajzpályázat, számos kiállítás, családi rendezvények, könyvtári programok és vetélkedők, illetve droghulladék gyűjtés.

(További információk kaphatók: Meszner Gabriella koordinátor: 06/30-465-10-45.)

Berényi Andrásról: http://www.lelkiero.unideb.hu/hu/munkatarsak/berenyi-andras

(E. S.) 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.