Dragon Ball, Shen Long és társai Debrecenben

Koreai táncbemutató

Egy napig felbolydult a Tócóskert Debrecenben: április 9-én, szombaton a Medgyessy Ferenc Gimnáziumban találkoztak a Debrecen és környéki anime, manga, szerepjáték és képregény rajongók. Idén 8. alkalommal rendezték meg itt az Országos Szerepjáték Anime és Képregény Eseményt, röviden az OSzAKÉ-t.

Már hosszú sor kígyózott, amikor a helyszínre értem, de akik elővételben vásárolták meg a belépőjegyet, azok hamarabb bemehettek, vagyis inkább beállhattak a sor elejére, ugyanis a 10 órakor történő kapunyitás előtt csupán a segítő személyzet tagjai, a cosplayverseny nevezői, az árusok és az előadók léphettek be.

Miután elérkezett a várva várt kapunyitás, pillanatok alatt kisebb tömeg alakult ki odabent, a látogatók többségéhez hasonlóan rögtön azzal kezdtem a felfedezőtúrát, hogy a ruhatárban leadtam az ideiglenesen feleslegessé váló kabátomat. Ezután még a hivatalos megnyitó előtt, a belépést biztosító karszalag felrakása után kapott programfüzeten szereplő kincsvadász játékot teljesítettem, mely során a Dragon Ball kultikus anime sorozatból kellett megkeresni a sárkánygömböket. Azonban a hét gömb megtalálása után Shen Long nem teljesítette a kívánságomat, azonban a jutalmul kapott kitűzőnek is örültem.

A megnyitót követően egy előadást lehetett meghallgatni a nagyteremmé keresztelt tornateremben a Worldless Adventures szerepjátékról. A nagyterem további előadások és bemutatók helyszíneként szolgált. A teaházzá átalakított étkezőben ingyenesen lehetett megkóstolni a különleges ízesítésű teákat, melyet profi szinten szolgáltak fel. A délben ingyen kóstolóként felszolgált sushi (amit a Wasabi étterem biztosított) mellé igazán üdítően hatott.

Az iskola több termét rendezték be különböző programok számára, mint például a karaoke terem, ahol főleg japán és anime dalokat énekelhettek el a vállalkozó szelleműek, ugyanitt pedig a karaoke kvízben és az anime kvízben csillogtathatták meg a tudásukat. A konzolteremben különböző videojátékokat lehetett kipróbálni, melyekből később versenyeket is tartottak. Az előadóteremben változatos előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők. A japán teremben tradicionális japán táblajátékokat lehetett kipróbálni, mint a hanafuda, shougi és go, emellett írósarok is volt Buglyó Gergellyel, az Oni-trilógia írójával. Az emeleten volt a rajzverseny és egyéb kártyajátékok versenye.

Az egész napos programok között volt íjászat és csapatverseny, melyeket az esős idő miatt odabent rendeztek meg. Az előtérben a kivetítőn folyamatosan vetítettek amv-ket (anime music video), a nagyteremben pedig yukatát is fel lehetett próbálni, amely a tradicionális japán fesztiválok öltözéke, illetve a Trónok harca TV sorozatból ismert Vastrónnal is fotózkodni lehetett.

A napot az eredményhirdetések után tombolasorsolással zárták.

Gali Lajos

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.