Csaknem 40 koncert a Debreceni Egyetemen

Debrecen, 2014. szeptember 15., hétfő (MTI) - Csaknem 40 hangversenyt kínál a 2014/2015-ös évadban a Debreceni Egyetem zeneművészeti kara, a programban szólisták fellépése mellett szimfonikus zenekari koncertek is szerepelnek - mondta el Duffek Mihály dékán a rendezvényekről tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A Konzervatóriumi esték című sorozat szeptember 27-én indul a csaknem egy éve elhunyt Kányási József oboaművész, főiskolai tanár tiszteletére szervezett emlékhangversennyel. Októberben lesz a Sonus Ütőhangszeres Együttes hangversenye, novemberben Fenyő Gusztáv zongoraestje.

Az oktatók és növendékek mellett külföldi vendégművészeknek is bemutatkozási lehetőséget nyújtanak, így például november 22-én a szerb Gordan Tudor játszik szaxofonon.

Immár 22. alkalommal rendezik meg az Universitas Hangversenysorozatot - közölte Váradi Judit dékánhelyettes, hozzátéve, hogy az első fellépő a Kelemen-kvartett lesz október 7-én.

Önálló esten mutatkozik be a pályafutásának 40. évében járó Matuz István fuvolaművész, de hangversenyt ad az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar is. A sorozatot április 16-án a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekarának hangversenye zárja.

Debrecen testvérvárosa, Nagyvárad mellett Nagykárolyban és Szatmárnémetiben is koncerteznek a debreceniek, csakúgy, mint Hajdú-Bihar három vidéki városában: Hajdúdorogon, Hajdúnánáson és Berettyóújfaluban - derült ki a tájékoztatón.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.