Csak tiszta forrásból – HÉT VÉGI AJÁNLÓ

Húsvéti tojások

Bartók Béla gondolatának jegyében tárja ki kapuit a Népi Mesterségek Háza ezen a hétvégén a húsvétra készülődők kedvére.

A Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület mesterei szombaton és vasárnap 10.00-12.00, valamint 15.00-18.00 között a Hatvan utca 57. szám alatti műhelyeibe várják mindazokat, akik számára a tavasz legszebb ünnepe egyúttal a magyar néphagyományok őrzését és továbbéltetését is jelenti.

Úgy gondolom, hogy nem kézügyesség és fantázia szükséges ahhoz, hogy megpróbáljuk saját kezűleg megírni húsvéti tojásainkat, hanem egy kis bátorság, őszinte lelkesedés és nagy szív. A műhely mesterei segíteni fognak mindenkinek abban, hogy elsajátíthassa a díszítés hagyományos technikáinak fortélyait, az autentikus mintákat, festési módokat.

Közben lehetőség lesz a jellegzetes húsvéti ételek megismerésére is, sőt a háziasszonyok ebből az alkalomból receptbörzén is részt vehetnek. A fiúknak, legényeknek, férfiaknak pedig itt a lehetőség, hogy felfrissítsék locsolóvers gyűjteményüket. A programnál korhatár nincs, hiszen a legkisebbeket daltanulás és az elmaradhatatlan nyuszi várja. Igazán tartalmas kikapcsolódást kínálnak a népművészek az egész család számára.

Ahogy az egyesület hívogatójában is szerepel: „Hiteles művészektől, természetes anyagokkal, eredeti mintákkal, kipróbált technikákkal”találkozhatnak.

Érdemes betérni ezen a hétvégén is a Népi Mesterségek Házába, de tojást vagy kukót feltétlenül vigyen mindenki magával!

Kultúr A.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.