A Csaba ellen is sima volt

Elsöpörték a békéscsabaiakat  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler kézilabdázói a Kisvárda ellen aratott lehengerlő diadal után keleti rangadóra utaztak az ősi rivális Békéscsaba otthonába. Szilágyi Zoltán leányhada újabb magabiztos győzelmet aratott, ezúttal a viharsarkiaknál, szombat este.

Két rangadó is várt szombaton a Loki csapataira, két idegenbeli derbi, ősi riválisok ellen. A Ferencvárosban pályára lépő focisták mellett a kézis hölgyek is idegenben szerepeltek, ám ők stílszerűen lila-fehéreknél. A kiesést elkerülő csabaiak a legutóbbi szezont követően feljutóként voltak tagjai az élvonalnak, ám úgy tűnik, jövőre sem kell lemondanunk a pikáns keleti derbiről. A lilák ráadásul korántsem ismeretlen kerettel vágtak neki a nagy csatának, hiszen a kapus Szabó Dóra és a fiatal irányító-átlövő is játszott Debrecenben, az utánpótlásban és a felnőtt csapatban egyaránt.

Ami a mérkőzést illeti, a hazaiak kezdték lendületesebben a találkozót, több mint másfél perc kellett az első gólhoz, de Gyimesi betalált. A vendégek azonban Petrus Mirtill révén és Planéta Szimonetta bombalövéseivel hamar fordítottak, a különbség pedig egyre hízni kezdett. A 12. perc végén már 7-2 állt az eredményjelzőn, majd csaknem négyperces gólcsendet követően Töpfner Alexandra törte meg a debreceni gólképtelenségi sorozatot, ezzel szemben Catherine Gabriel bravúrvédéseinek köszönhetően a vendéglátók csaknem tíz percen át nem tudták bevenni riválisuk kapuját. A folytatásban eredményesen működött a Loki beállójátéka, Kácsor Gréta is bejelentkezett átlövésekkel az első harminc perc hajrájában pedig már a tízgólos vezetést célozták meg a hajdúságiak. A félidőben 8-17 volt az állás.

A fordulás után pedig azonnal kétszámjegyűre is nőtt a differencia, miután Planéta jó kilenc méterről ismét aktivizálta magát. Úgy tűnt, minden kérdés eldőlt, a Debrecen szélei, beállóposztja és átlövő pozíciói is olajozottan működtek, ráadásul továbbra is érkeztek a látványos védések. Noha néhány baki is becsúszott, így eladott labdákban sem volt hiány, összességében a DVSC Schaeffler győzelme nem forgott veszélyben. Sőt, a tíz pont fölötti vezetés sem látszott alábbhagyni. Érdekes statisztika, hogy egyetlen kézilabdázó híján valamennyi mezőnyjátékos betalált legalább egyszer, Töpfner Alexandra pedig 11 góllal járult hozzá a győzelemhez. A végeredmény 20-36 lett a piros-fehérek javára.

A DVSC Schaefflernek egyetlen megmérettetése maradt a szezonban. A harmadik helyért folytatott harcban fontos a nyáron jelentősen átalakuló Lokinak ez a két pont, de mindenképp szükséges lesz május 27-én is diadalmaskodni a bronzéremért. Aznap a Dunaújváros otthonában vendégszerepel a cívisváros együttese.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.