A cirkusz neve: Románia

A játékosok balhéztak, a játékvezető szenved Fotó: MTI

Az Európa-ligában szereplő focicsapataink közül mindhárom búcsúzni kényszerült a csütörtöki fordulót követően, egy meccs azonban különösen felkavarta a magyar közvéleményt. A Honvéd tizenegyesekkel „kapott ki” a romániai Craiova vendégeként. A hazai szurkolók pedig hozták megszokott formájukat.

Szinte mit sem törődve saját csapatukkal, rigmusaikkal végig a kispesti fanatikusokat bombázták a Craiova-tábor tagjai, majd a mérkőzés 120. percében egy elegáns mozdulattal az éppen a hazai játékosok miatt kirobbant dulakodást csillapító északír játékvezető mellé lendítettek egy hanggránátot, tudtára hozva a sporttársnak, hogy itt bizony nem akárkivel van dolga. Csak halkan jegyezném meg, hogy a bíró ápolása csaknem félórát vett igénybe, így ez akár a könnyű testi sértés fogalmát is kimerítheti. Ha nem lenne elég az eddigi esemény-repertoár, keleti szomszédaink képviselői még a Honvéd focistáinak szállodáját is megpróbálták ostrom alá venni. Tehát összegezve: sem a játékosok, sem a hivatalos személyek, sem pedig a magyar szurkolók testi épsége nem volt biztonságban, sőt, ezt a helyszínen lévő készenléti egységek szó szerint közölték is, de eszük ágában nem volt félbeszakítani a meccset.

Egy bolond százat csinál, megjelent az UEFA.

Miután a büntetőket követően alulmaradtak a vörös-feketék, a klub óvást nyújtott be a történtek kivizsgálása és az eredmény felülbírálása érdekében. A CS Universitatea Craiova 60 ezer eurós pénzbüntetést és három zártkaput kapott a szurkolók rasszista megnyilvánulása és nem megfelelő viselkedése miatt. Magyarra fordítva: ejnye-bejnye, román fiúcskák, nem szabad csúnyán beszélni! A büntetés egyszerűen nevetséges a kézzel fogható bizonyítékokkal alátámasztható tényekhez képest. A kék-fehér gárda máris agyalni kezdett, hogyan játszhatná ki a tiltást. Bejelentették, hogy gyerekeket küldenének a meccsre, mondván, hogy az akadémista növendékeket minden esetben be kell engedni a stadionba.

A Craiova továbbjutott, az óvást elutasították Európa labdarúgásnak főbírái, és a végére még egy slusszpoént is odaírtak. A Budapest Honvéd ellen eljárás indul a csapat szurkolóinak rasszista, megbotránkoztató magatartása miatt. Ezek a vádak pontosan megegyeznek azokkal, amiért a románok elenyésző megrovásban részesültek.

Az UEFA kiváló hoppmestere a román cirkusznak. Lehet ezt még fokozni?

Barna Marci

 

 

 

Hozzászólások

Abban a pillanatban le

Abban a pillanatban le kellett volna vonulnia a Honvédnak a pályáról, amikor a bíró megsérült. Abba meg bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, ha a Honvéd nyeri a tizenegyes párharcot...

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.