A bűnmegelőzés napja volt

A "részeg" szemüvegnek nagy sikere volt

A „Tegyünk együtt az agresszió ellen” projekt keretében bűnmegelőzési rendezvényt tartott a debreceni CSAT Egyesület május 7-én Berettyóújfaluban, a Civil Udvarban.

A programra kilátogatókat játékos vetélkedők, az áldozattá válás elkerülését elősegítő ügyességi, erőnléti, gyorsasági feladatok mellett bűnmegelőzési és konfliktushelyzet kezelésével kapcsolatos totók, tesztek várták. A bátrak kipróbálhattak egy különleges motor szimulátort, amellyel gyakorolhatták a biztonságos városi közlekedést nehezített körülmények között (ködös, esős, jeges idő).

Fiatalok és felnőttek számára egyaránt érdekes tapasztalat volt a részeg szemüveg kipróbálása. A szemüveg a bódult, illuminált állapotot szimulálja, beleértve a vizuális torzulásokat, a mélység és távolság megbecsülésének változását, a periférikus látás csökkenését és a korlátozott mozgás koordinációt.

A Debreczeni Dósa Gyalogos Bandérium középkori konfliktuskezelési bemutatóját kicsik és nagyok egyaránt élvezték. „Izgalmas töri lecke” – mondta Krisztián, barátaival érdeklődve figyelte a középkori harci bemutatót.

A Debreceni Agility Szabadidő Sport Egyesület kutyás bemutatója zárta a napot. A bemutató osztatlan sikert aratott. Ügyességi és alapengedelmes feladatok mellett a kutyás sportot népszerűsítő egyesület beszélt a segítő kutyák képzéséről és a kulturált kutyatartás fontosságáról is.

L.J.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.