Balesetveszélyes igénytelenség

Kötelezővé kellene tenni

Felelőtlenség vagy igénytelenség, a végeredményt tekintve mindegy: veszélyforrás.

Az igénytelenség a közutakon is jelen van. Leginkább letakarítatlan autók formájában, havas, fagyos időben érhető tetten.  A tulajdonosok lustaságból, s megint csak igénytelenség újabb bizonyítékaként, csak a legszükségesebb takarítást, a szélvédő megtisztítását végzik el. Azt sem seprűvel, kefével, hanem csak amennyit a törlőlapát elbír.

Az útkanyarokban, kereszteződésekben (például a Hajnal és Faraktár utcák vagy a Budai Nagy Antal utca és Vámospércsi út találkozásánál) nem lehet nem észrevenni a takarítatlan hókupacokat, jégtörmeléket. Mind a letakarítatlan teherautókról, személyautókról hullottak alá. Csúszásveszélyes.

Nemcsak az utakra került téli „áldás”, hanem a járművekre tapadt, majd onnan hirtelen leszakadó darabok csapódnak a mögöttük haladók szélvédőire. A következményei kiszámíthatatlanok. Természetesen az igénytelen felelőtlenek többnyire nem tartoznak a „gerincesek” közösségébe. Látva károkozásukat (ha egyáltalán észreveszik), megállás nélkül menekülnek a helyszínről.

Tehát indulás előtt járművét mindenki takarítsa le! Télen, jégmentesítés nélkül a repülőgépeket sem engedik felszállni. A közúti közlekedésben is valami hasonló rendeletre volna szükség. A törvény ereje kényszerítené a tulajdonosokat, hogy letakarítatlan, ezért veszélyes járműveikkel ne induljanak útra. Az igénytelenség ne okozzon tragédiát, ne követeljen emberáldozatokat, de még csak anyagi károkat sem!

Somogyi Ferenc

                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.