Az MSZP egyetért az Együtt-PM programjával

    Mesterházy Attila pártelnök pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: pártja is azt mondja, "Európa igazodási pont, mert Magyarország előrejutását egy progresszív és feltörekvő közösségben tudjuk biztosítani". Egyetértenek a munkahelyteremtés, jó iskolák és igazságos adórendszer hármasában, mert azt akarják, hogy minden állampolgár számára "jobb és élhetőbb legyen az élet" - tette hozzá. Mint kiemelte: az MSZP fontosnak tartja, hogy az Orbán-kormány leváltását közös ügyekkel, közös tartalommal és közös célokkal segítsék elő. Az MSZP programja összeegyeztethető a most megismerttel, és megteremti a majdani közös kormányzás alapjait - írta Mesterházy Attila, megjegyezve: abban bíznak, hogy ez a szövetség továbberősödik és bővül a demokraták sikeres összefogásának és választási győzelmének a megteremtését szolgálva.

    Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség pénteki programbemutatóján azt mondta: a kormányváltáshoz közös lista szükséges az MSZP, az Együtt-PM és a DK részvételével, "konkrét célokra szóló szövetség azok között is, akik tegnap még kemény vitában voltak egymással". Programjukról elmondta, olyan Magyarországot ajánlanak az embereknek, ahol "végre nyugi van". A te jövőd - Haza és haladás, szolidaritás és Európa című programból Bajnai Gordon kiemelte, hogy négy év alatt 220 ezer új munkahelyet hoznak létre, hogy a közoktatásban az állam helyett ismét a szülők, a tanárok és a helyi közösségek dönthetnek az őket érintő ügyekben, illetve hogy a mainál igazságosabb, kétkulcsos adórendszert vezetnek be.

  Az Együtt-PM programbemutató rendezvényét az egyik budapesti rendezvényteremben tartották, azon a pártszövetség politikusai, jelöltjei, aktivistái és szimpatizánsai vettek részt.


MTI 2014. január 10., péntek 18:51
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.