Alpesi sí vk - Miklós Edit ötödik Crans Montanában

Crans Montana, 2014. március 2., vasárnap (MTI) - Miklós Edit szenzációs teljesítményt nyújtva az ötödik helyen végzett a női alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi lesiklóversenyén, a svájci Crans Montanában.

 

    Magyar síelő ilyen előkelő helyen még soha nem zárt vk-viadalon.   Miklós Edit - aki ebben a szakágban hetedik lett a múlt vasárnap véget ért szocsi téli olimpián - a meglepetésre győztes osztrák Andrea Fischbacher, valamint honfitársa, Anna Fenninger, továbbá a szám olimpiai bajnoka, a szlovén Tina Maze és a szintén osztrák Elisabeth Görgl mögött szerezte meg az ötödik helyet. A szakági vk-t vezető német Maria Höfl-Riesch kilencedik, az ötkarikás játékokon Mazével holtversenyben első svájci Dominique Gisin pedig tizedik lett.

    A versenyt a rossz időjárási körülmények miatt többször is elhalasztották, előbb szombatról vasárnapra, majd délelőttről kora délutánra.

    Miklós Edit - aki 45 vk-pontot gyűjtött a mostani versenyen - a Kossuth Rádiónak elmondta, ugyanolyan jól érezte magát a pályán, mint a szocsi játékokon:   "A pálya közepén egyszer hibáztam, és majdnem elestem, de ahogy mondani szoktam, az nyer, aki kevesebbet hibázik. Mindent kockára tettem, mert ez volt az utolsó verseny, ahonnan kvalifikálhattam magam a 25-ös fináléra, de az sajnos nem sikerült, mert összesítésben csak a 26. lettem."   A magyar síző hozzátette, ígéreteket kapott arra, hogy jobb körülmények között készülhet és több támogatást kap nyáron a következő szezonra, így jövőre még szebb eredményekben bízik. Ami a közeljövőt illeti, jövő héten két FIS-verseny következik, majd a magyar bajnokságon indul el.

    Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
    -----------------------------------------------------
1. Andrea Fischbacher (osztrák) 1:34.00 perc    
2. Anna Fenninger (osztrák) 1:34.15 
3. Tina Maze (szlovén) 1:34.47 
4. Elisabeth Görgl (osztrák) 1:34.49 
5. Miklós Edit 1:34.82

    A szakági vk állása 8 futam után (még 1 van hátra): 1. Maria Höfl-Riesch (német) 504 pont, 2. Fenninger 424, 3. Tina Weirather (liechtensteini) 400,...26. Miklós Edit 80
    Az összetett vk állása 25 futam után (még 7 van hátra): 1. Höfl-Riesch 1108 pont, 2. Fenninger 951, 3. Weirather 943,...59. Miklós Edit 80

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.