Vár a DE!

Nem csak a külső, de a belső is vonzó a Debreceni Egyetemnél

Javában tart a felvételi „kampány” az ország felsőoktatási intézményei között, a Debreceni Egyetem pedig ezúttal, 2024-ben is Magyarország legszélesebb felsőoktatási képzési palettáját kínálja.

Január 11. és 13. között rendezték meg az idei Educatio Kiállítást, amely nemzetközi porondon vonultatta fel a Hungexpón hazánk felsőoktatási intézményeit, többek között a cívisváros történelmi egyetemét, a Debreceni Egyetemet. A DE nyílt napján, a DExpón november végén több ezer középiskolás vett részt, hogy körültekintsen a 13 kar nyújtotta lehetőségek, megannyi egyetemen belüli szakintézmény, kollégium, szakkollégium, sport, valamint szabadidős lehetőségek szinte végtelen tárházában. A felvételi időszak pedig azóta elindult, és egészen február 15-ig nyitva áll a lehetőség a felsőoktatásban továbbtanulni kívánók számára, hogy a Debreceni Egyetemet válasszák.

Miért?

Már önmagában a tény is árulkodó lehet, hogy a 2023-as év az egyetem számára számos sikert hozott, a jelentkezők számát illetően rekorddal, számos infrastrukturális fejlesztéssel a tudomány, a tanulás, valamint a sport terén, nem utolsósorban pedig rangos nemzetközi elismerések sorában is részesült a Debrecenen kívül többek között Hajdúböszörményben, Nyíregyházán és Szolnokon is intézményi egységeket működtető DE. Ami az induló képzéseket illeti, messzemenően a legszélesebb palettát kínálja a cívisváros a maga 71 alapképzésével, 85 mesterképzéssel, 6 osztatlan és 26 tanárszakkal, illetve 24 doktori iskolával. Mindezek között a bölcsészettudományoktól kezdve a különböző természettudományos ágakig, világszínvonalú egészségügyi és például neveléstudományi képzések, tudományágak, területek is megtalálhatók, amelyek a nemzetközi hallgatói közönség köreiben is méltán népszerűek. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a DE az oktatáson és tudományon túl nagy hangsúlyt fektet a szabadidőre, az egyetemi élet felpezsdítésére, közösségteremtésre, hiszen az egyetem a maga polgárságára is családként tekint. Ennek megalapozásaképp számos kulturális lehetőség áll az egyetemi polgárok rendelkezésére a színháztól egészen a különböző, akár tudományhoz köthető gyakorlati foglalkozásokig. Az egyetem, illetve a Hallgatói Önkormányzat különösen előnyben részesíti a teljes hallgatóságot megmozgató kari vagy épp összegyetemi rendezvényeket, így a nagy hírű cívisvárosi gólyatábort, a gólyabált vagy például a BIT’Z-et.

Ami pedig a sportot illeti, a több élvonalbeli klubot is felvonultató, 33 szakosztállyal büszkélkedő DEAC sportkomplexuma a Dóczy utcán 2023-ban bővült nagyszabású projekt lezárásaképpen új lelátóval, irodalétesítménnyel, valamint kiszolgálóegységekkel. Az egyetemen a fekete-fehér klub is folyamatosan várja újdonsült tagjait, szurkolóit.

A Debreceni Egyetemet tehát 2024-ben is érdemes lesz első helyre beírni!

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.