Őrizetbe vettek egy nőt a Pásztor Istvánt ért inzultus ügyében

Budapest, 2014. május 10., szombat (MTI) - Őrizetbe vette a rendőrség azt a nőt, aki kedden a budapesti Kossuth Lajos téren leköpte Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét - erősítette meg a Hír TV értesülését Bognár Kinga, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szombaton az MTI-nek.

A Hír TV honlapján számolt be szombat délután arról, hogy a rendőrség őrizetbe vette a 41 éves nőt. A BRFK azt közölte: a nő ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - tették hozzá. Bognár Kinga az MTI-nek megerősítette az értesülést, a nyomozás érdekeire tekintettel azonban többet nem közölt.

Pásztor István a köztársasági elnök személyes meghívására vett részt az Országgyűlés keddi alakuló ülésén. Az ülés napján  tüntetés zajlott a Kossuth Lajos téren, ahol Pásztor Istvánt szidalmazták és leköpték.

Az ügyben pénteken megszólalt Áder János államfő is, aki újságírók előtt tett sajtónyilatkozatában azt mondta: tűrhetetlen, hogy Magyarországon valakit magyarságában alázzanak meg fényes nappal a hatóságok szeme láttára az Országház előtt.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.