Tarolt a DE a diákmédiások között

Egy elismerés a sok közül  Fotó: Egyetemi Élet

A DUE Médiahálózat immár harmincadik alkalommal rendezte meg az országos Ifjúsági Sajtófesztivált, amelyen ezúttal is átadták az ország legjobb diákmédiásainak járó elismeréseket. A Debreceni Egyetem több kategóriában is kiemelkedő helyezést ért el.

A DUE Médiahálózat évről-évre meghirdeti Tehetségkutató Diákmédia Pályázatát, amelyen általános iskoláktól, középiskolákon át, egészen a felsőoktatási intézményekig keresik számos kategóriában a legjobb diákmédiásokat, sajtóorgánumokat, megjelenéseket. Egyéni és szerkesztőségi indulókat egyaránt rendre díjaznak. A cívisváros egyeteme nívós médiaképzésének is köszönhetően bővelkedik az efféle médiatermékekben, ezek minőségével pedig méltán esélyesként pályázhat a kategóriákban. Így történt a 2023-mas kiírásban is. A DE lapja, az immár printből online térbe költözött Egyetemi Élet ráadásul már díjazottként tért vissza a megmérettetés záróeseményére. Ha pedig már Egyetemi Élet, a tavalyi Év diáklapja második helyezése után ezúttal sem vallott kudarcot, sőt. Az Év online diákmédiuma felsőoktatási versenyében a harmadik helyezést hódította el Ölveti László főszerkesztő és nívós csapata.

A DE BTK Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének munkatársa, dr. Énekes András gondozásában szakos médiablog működik, Médiagrund néven. Ezúttal a Médiagrund is nevezett, és milyen jól tette! A díjátadón ugyanis utolsóként olvasták fel a médium nevét, amely azt jelentette, hogy az első díjat zsebelte be az Év online diákmédiumai között. Ugyancsak a kommunikáció szak elidegeníthetetlen érdeme, hogy az év Ifjúsági Sajtódíjasa is ide köthető. Az ország egyik legrangosabb ifjúsági médiaelismerését Paál Boglárka, a szak harmadéves hallgatójának ítélte oda a szakmai zsűri.

Ezek az elismerések tehát méltán támasztják alá, hogy a cívisváros médiaélete igazán minőségi munkát nyújtó kezekben van. A médiás utánpótlás pedig egyre nagyobb és nagyobb színtéren is öregbíti a város, illetve a Debreceni Egyetem hírnevét.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.