A Szolnok örülhetett a Nagyerdőn

Drenovac hátára vette a csapatot, még sem sikerült győzni  Fotó: MKOSZ

Rangos mérkőzéssel folytatta bajnoki menetelését a DEAC férfi kosáralakulata szombat este. Az Oláh Gábor utcára a Szolnoki Olajbányász gárdája érkezett. A tét igen nagy volt, hiszen a győztes folytathatta a tabella harmadik helyéről a bajnokságot. A Debrecen gyenge távoli dobóformája aztán az Olajnak kedvezett, amely bravúrkosarakkal nyerte meg a találkozót.

Megtelt az Oláh Gábor utcai vendégszektor a feldobásra, hiszen a nem túl távoli Szolnokról csaknem száz drukker utazott az összecsapásra. Andjelko Mandics legénysége a Kecskeméten begyűjtött idegenbeli diadal után kísérelt meg újabb fontos rangadót megnyerni. Már a mérkőzés kezdetén látszott, hogy a Szolnok győzni érkezett, hiszen az első percekben 11-0-s lerohanással kezdett, amire magához tért a fekete-fehér gárda. Az egyéni teljesítmények alapvetően nem voltak meggyőzőek, nem sikerültek az akciók, különösen ijesztő volt Djordje Drenovac és a kapitány Mócsán Bálint bizonytalansága.

A debreceniek első hárompontosa Neuwirth Bencétől született, majd Tadija Tadics is szépen szállt meccsbe három pontos dobásaival. A kezdeti rémület után 21-21-re mentett az egyetemi csapat. A folytatásban vezetést szerzett a DEAC, a teltházas közönség nem kis ujjongását kiérdemelve, ám az öröm sajnos csekély volt. Szarvas Gábor csapata visszajött meccseleji formájába, Pongóék azonnal visszaszerezték a vezetést, Eads faulttal zsákolt óriásit, majd a dudaszó pillanatában még egy sikeres hármast is bedobott. A nagyszünetben 37-43 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően Drenovac elképesztő formában tért vissza a parkettre, rögtön négy sikeres kosárral letámadva a piros-feketéket, ám Lukácsék nem engedtek a negyvennyolcból…olyannyira nem, hogy már a két számjegyű vezetést is ünnepelhették a hangos vendégdrukkerek. Majd jött az eddigi legnagyobb döbbenet: Lukács a negyed utolsó másodpercében a saját térfele három pontosától engedte el a labdát, a játékszer pedig, mintha dróton húzták volna, ért csont nélkül a gyűrűbe. Az utolsó felvonás előtt 54-65 volt az állás. Zárkózott a DEAC, a tiszaligetiek azonban egy pillanatig sem engedték ki kezükből a győzelem esélyét. Kimagasló egyéni produkciók, meg az „sípszájú égiek” segítsége is kellett hozzá, hogy a Nagyerdőről az Olajbányász vigye el a két bajnoki pontot. A vége 80-88 lett.

A Debreceni Egyetem gárdája újabb vörös-fekete ellenféllel néz majd farkasszemet, ám ezúttal idegenben. A Mandics-csapat szombaton Körmenden lét pályára, majd négy nappal később a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozik ismételten az Olajjal, ám ezúttal a Tiszaligetben. 

Barna Marci

DEAC – NHSZ-Szolnoki Olajbányász 80-88 (21-21, 16-22, 17-22, 26-23)

DEAC: Edwin 13/3, Neuwirth 3/3, Mócsán 2, Garamvölgyi, BULJEVICS 17 csere: DRENOVAC 28, Tadics 8/3, Williamson 9, Hőgye.

vezetőedző: Andjelko Mandics

SZOLNOK: Pongó 6/6, EADS 15/6, Pallai 3/3, THOMAS 24/6, WIGGINS 19 csere: Lukács 11/3, Jovanovics 10/3, Révész.

vezetőedző: Szarvas Gábor

Andjelko Mandics: Gratulálok a Szolnoknak! Nagyobb energiával játszottak, mint mi, valamint nyolc pontot szereztek az utolsó másodpercekben. Puhán kezdtük az első negyedet, ami kihatott az egész mérkőzésre. Voltak pillanatok, amikor vezettünk is, de elkapkodtuk a dolgokat, nem faultoltunk, amit ellenfelünk kihasznált, illetve nagyon rosszul dobtunk kintről, hiába voltak helyzeteink. Volt egy szép lehetőségünk, amivel nem tudtunk élni. Megyünk tovább, nehéz mérkőzés vár ránk Körmenden, ennél több koncentrációra lesz szükségünk a jövőben.

Djordje Drenovac: A játék minden elemében egy kicsivel jobban teljesített a Szolnok, azt a nyolc pontot, mely végül a különbséget is alkotta, dudaszós kosarak formájában megkaptuk. A vereség azonban nem ezen múlt, nem használtuk jól a faultjainkat, ellenfelünk pedig nagyobb energiával kosárlabdázott, ennek köszönhető, hogy ezúttal ők kerültek ki győztesként.

A számok tükrében (DEAC-NHSZ-Szolnoki Olajbányász ): szerzett labda: 11-5, eladott labda: 10-12, lepattanó: 36-30, gólpassz: 13-15, fault: 24-22, VAL: 112-117

2p közeli: 53%-56%, 2p ktáv.: 75%-75%, 3p táv.: 15%-41%, 1p bünt.: 83%-73%

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.