Pénztárgépek - OKSZ: elfogadható a február végi határidő

  Budapest, 2014. január 10., péntek (MTI) - A vállalkozások ugyan hosszabb határidőt szerettek volna, de a február végi dátumot elfogadhatónak tartják azzal, hogy később át kell tekinteni, a gyártók és a forgalmazók erre a határidőre tudják-e teljesíteni a szállításokat - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) bejelentésére Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.

 

    Az NGM péntek délután jelentette be, hogy bár fő szabályként  változatlanul január 31-ig történő beüzemelés mellett jár az állami támogatás az online pénztárgépek vásárlásához, de azok a kereskedők, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket február 28-ig igénybe vehetik a támogatást.

    A főtitkár  elmondta: a pénztárgép munkabizottságban részletesen áttekintették a helyzetet. Pozitívumként értékelte, hogy a jogszabályt betartók - akik időben regisztráltak és leadták a megrendelést - további haladékot kaptak a támogatás igénybe vételére. A február 28-ai dátumot meg kell majd vizsgálni abból a szempontból is, hogy milyen arányban lehet addig üzembe helyezni a gépeket - tette hozzá Vámos György.MTI 2014. január 10., péntek 17:09
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.