Példás a Loki és az egyetem együttműködése

Több területen is együttműködik a sportklub és az egyetem  Fotó: DVSC

Az előző szezonban lépett párját ritkító együttműködésre a DVSC futballklubja, illetve a nemzetközi régió egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, a Debreceni Egyetem.

A közös munka megannyi egyedülálló lehetőséget kínál az egyetemi polgároknak, hogy a cívisváros élvonalbeli – és újra méltán éremesélyes – focicsapata mellé álljanak és meccsről-meccsre a helyszínen szurkolhassanak a piros-fehéreknek. Ennek egyik alappillére, hogy a Nagyerdei Stadionban külön szektorok (D7-D8) állnak a DE rendelkezésére, amely lelátórészeken rendre megannyi hallgató szurkol együtt a Vasutas győzelméért. Az adott szektorokba UniPass kártyával kedvezményes jegyeket lehet vásárolni. A Loki azonban a szezonkezdet mellett különösen koncentrál a tanévkezdésre is. Jótékonysági akciókon, tanszergyűjtésen túl természetesen az egyetemisták is főszerepet kapnak. A gólyatáborok után, épp aktuálisan a vasárnapi DVSC–Kecskemét rangadóra például mindössze 100 forintért lehetett jegyeket vásárolni az egyetemi lelátókra.

A Lokomotív és a DE egyébként nem csupán a mérkőzéseken áll szorosan közös munkában, hiszen a Nagyerdei Stadionban működik a UniFit igen népszerű konditerme, ahol akár testnevelési tárgyat is lehet teljesíteni, de a Sportdiagnosztikai Központ (SET) is kiszolgálja az élsportolókat. Épp úgy mint az egyetem felsőoktatási tevékenysége, hiszen több fiatal lokista játékos is a cívisváros kötelékében tanul, köztük például az ifjú közönségkedvenc, Bárány Donát, aki a Gazdaságtudományi Kar hallgatója.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.