Óvodaátadás Debrecen-Józsa városrészen

A politikusok és egyházi vezetők egy fenyőfát ültettek az óvoda udvarára  Fotó: MTI (Czeglédi Zsolt)

Új tagintézménnyel bővült a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye köznevelési intézményeinek palettája. A debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégiumhoz tartozó, Debrecen-Józsa városrészen (Gát u. 5.), a Szent György-templom szomszédságában épült óvoda ünnepélyes megáldására 2021. augusztus 31-én kerül sor.

A Szent József óvoda megépülése a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és Debrecen város közös összefogásának az eredménye. A város 2016-ban támogatásáról biztosította a történelmi egyházakat intézmények építésének tekintetében, ennek köszönhetően az egyházmegye Debrecen-Józsa városrészen új óvoda létesítése mellett döntött. A mintegy 460 millió forintos beruházásból 115 millió forint a város támogatásának köszönhető.

Az egyházmegye tervezi, hogy a későbbiekben általános iskolát is épít ezen a városrészen. Ehhez a Magyar Kormány 1 milliárd 676 millió forinttal támogatja az egyházmegyét. Soltész Miklós államtitkár ezt az állami támogatást a Szent II. János Pál pápa debreceni látogatásának 30. évfordulójára bemutatott ünnepi szentmisén jelentette be, 2021. augusztus 18-án.

K.Á.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.