Önkormányzat 2014 - Jobbik: történelmi siker az ózdi győzelem

 Budapest, 2014. november 9., vasárnap (MTI) - A Jobbik szerint a párt történelmi sikert ért el azzal, hogy polgármesterjelöltje nagy különbséggel, "kétharmaddal" nyert Ózdon vasárnap, a megismételt polgármester-választáson.

 

    Az ellenzéki párt vasárnap este - az előzetes, 90 százalék feletti feldolgozottságú adatok ismeretében - az MTI-nek küldött közleményében azt írta, "a mai naptól Magyarország, már nem olyan, mint tegnap volt".   A Jobbik polgármesterjelöltje, Janiczak Dávid a voksok kétharmadával kapott több szavazatot, mint a megismételt választásokat kikényszerítő fideszes Fürjes Pál, így történelmi győzelmet aratott - írták.  Úgy fogalmaztak, hogy "egy dicső múlttal rendelkező magyar munkásváros felemelte fejét, s azt mondta a Fidesz-KDNP-nek, hogy elég volt! Elég volt a cigányok felhasználásából a magyarok ellen, elég volt a korrupt, kiskirályságokat építő politikájukból, elég volt a politikai kommunikációval leplezett semmittevésükből és mindennapi arrogáns stílusukból".

    A Jobbik szerint Ózd példát mutatott arra, hogy a legnagyobb ellenszélben és önkénnyel szemben is sikerrel lehet felvenni a harcot, s a Jobbik zászlaja alá gyülekezve, "egymással összefogva a kétharmados túlhatalmú Fidesz-KDNP-t is le lehet győzni". 

    A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint a megismételt szavazáson a szavazatok 97 százalékos feldolgozottságánál Janiczak Dávid, a Jobbik jelöltje nyerte a megismételt polgármester-választást Ózdon, Janiczak Dávidra a választópolgárok 64,35 százaléka szavazott.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.