Nem a Honvéd győzött, hanem a DEAC vesztett

Williamson triplájával egyenlített a DEAC, aztán...  Fotó: MKOSZ

Nyugodt, megfelelően koncentrált, jól szervezett akciókkal kezdte mérkőzését a DEAC férfi kosárcsapata szombaton az Oláh Gábor utcai csarnokban a vendég Budapesti Honvéd SE ellen. Egészen a kilencedik percig magabiztosan játszottak a debreceniek, aztán valami eltörött. Két pontos vereség lett a vége.

Az első negyed Williamson triplájával indult, majd Drenovac sikeres közelijével folytatták a pontgyűjtést a hazaiak. A magabiztos játék 11-4-es állásig megnyugtatta a közönséget, tartották is a vendéglátók a 6-7 pontos különbséget, ám ezt követően jöttek a kihagyott büntetők és eredménytelen távoli dobások, míg a vendégek egyre magabiztosabb játékot mutattak, sőt, egy zsákolást is megengedhettek maguknak a fellazuló debreceni védelem gyűrűjében. Az első negyed végére fordítani tudott a fővárosi csapat: 18-20.

A második negyed sem folytatódott sikeresebben a debreceniek számára, egymást követték a rossz dobások, az első pontot csupán a 13-ik percben tudta megszerezni a hazai gárda, de akkor már tíz ponttal vezetett a Honvéd. Williamson, Edwin és Drenovac közeli dobásaival némileg zárkózott a DEAC, majd Mócsán triplájával kezdett szorosabbá válni a mérkőzés. Sokáig három-négy pont körül lebegett a különbség, míg a nagy szünetre 40-41-es állással mehettek a játékosok. (Csak ebben a negyedben öt sikertelen közeli és négy kihagyott büntető rontotta a debreceniek helyzetét.

Nem halt meg a remény a harmadik negyedre, sőt, Mócsán Bálinték Williamson hárompontosával átvették a vezetést. A fegyelmezettebb védekezésnek köszönhetően több blokkal is útját állták a fővárosiak támadásának és több lepattanót is sikerült megszerezni. Ezt a negyedet egyértelműen megnyerték Drenovacék, a vendégeknek csupán rövid ideig tartó egyenlítésig sikerült feljönniük. 59-54-es állással mehettek a negyedik negyedbe.

Jól indult az utolsó etap is, Tadics triplával nyitott, ám három percig csak sikertelen dobásai voltak a debrecenieknek, így a vendégek ki tudtak egyenlíteni. Ezt követően fej fej mellett haladtak, aztán a 38-ik percben átvették a vezetést a budapestiek. Az utolsó percig minimális különbséggel vezettek a honvédosok, ám ekkor Williamson egy triplával egyenlíteni tudott. Már-már reménykedhettek a szurkolók egy hosszabbításban, ám a Honvéd az utolsó másodpercben, dudaszós közelivel megnyerte a mérkőzést: 73-75.

Jövő héten Szegedre utazik az egyetemi gárda. Ha ott sikerül győzni, akkor megvan a rájátszás, ha azonban vereséget szenvednek, akkor jöhet a matekozás és a szerencse.

Barna Attila

DEAC – Budapesti Honvéd 73-75 (18-20, 22-21, 19-13, 14-21)

DEAC: Edwin 14, Hőgye, DRENOVAC 23, WILLIAMSON 12/9, Buljevic 6 csere: Tadics 8, Mócsán 10/6, Neuwirth.

HONVÉD: BROWN 21/3, Simon 8, Hajdu 3/3, Henry 9, Peringer 2 csere: WESSON 15/6, Filipovics 11, Djokovics 6/3, Kopácsi, Bazsó, Reizinger.

Andjelko Mandics: Olyan utolsó pillanatos dobásról beszélünk, melynél nehezebbet nem igazán lehet kialakítani, de nem csupán ez okozta a vesztünket. Esélyt adtunk nekik a felzárkózásra, valamint kihagytunk tizenhárom büntetőt és tizenöt labdát eladtunk, míg ellenfelünk mindössze hetet. Igazából ez a két dolog vezetett ilyen végkimenetelhez. Küzdöttünk, nem adtuk fel, erre nem lehet panasz, de a már említett fontos dolgok miatt ma nem sikerült jól teljesítenünk.

Djordje Drenovac: Nehéz megszólalni egy ilyen fájó vereség után, hisz az utolsó pillanatban maradtunk alul, ám a vereség okát nem ebben a mozzanatban kell keresni, hanem azokban az apró részletekben, melyekben a Honvéd jobb volt. A rossz büntetőzésünk és a kétszer annyi eladott labda megbosszulta önmagát, valamint a második esélyekkel is jobban éltek a vendégek. A küzdeni akarással nem volt probléma, ez azonban most kevésnek bizonyult. Nincs más lehetőségünk, nyernünk kell Szegeden, továbbra is szeretnénk bejutni a rájátszásba.

A számok tükrében (DEAC - Budapesti Honvéd Se): szerzett labda: 3-9, eladott labda: 15-7, lepattanó: 36-28, gólpassz: 11-16, fault: 21-28, VAL: 93-101

2p közeli: 40%-53%, 2p ktáv.: 100%-50%, 3p táv.: 35%-23%, 1p bünt.: 63%-74%

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.