Mi a helyzet a Lokinál?

Három debreceni a válogatottban

A Vasutas női kézilabdázói hamarosan bajnoki és nemzetközi pihenőre vonulnak, hiszen a világbajnokság miatt szünet következik a hazai élvonalban, valamint az európai kupaporondon. Mindez pedig jelentősen érinti majd a DVSC Schaefflert.

Szilágyi Zoltán hölgyalakulata a Bukarest ellen zárta idei hazai menetelését, ezt követően pedig már csak az év legvégén lép újból pályára a cívisvárosi csapat. Mindeközben az is kiderült, hogy a Vác lesz a Debrecen nyolcaddöntős ellenfele a Magyar Kupában. Addig a főszerep a nemzeti alakulaté. November 30-án ugyanis világbajnokságon szerepelnek a magyar lányok a dán-norvég-svéd közös rendezésű tornán. A nemzeti címeres alakulatban három lokista is képviseli majd Debrecent. Golovin Vlagyimir a jobbszélre a heteskirálynő Töpfner Alexandrának küldött vb-meghívót, irányító pozícióban Vámos Petra neve szerepel a magyar keretben, míg a beállók között Füzi-Tóvizi Petra lehet majd hazája szolgálatára.

A válogatott Telkiben készült, november 24-én pedig már északra vette az irányt, és Hollandia nemzeti csapatával viaskodott kétszer is tét nélküli, felkészülési összecsapáson, a kellemetlenségekkel és késésekkel jócskán tarkított, nem kifejezetten rövid utazást követően. Az éles megmérettetés Helsingborban november 30-án indul, amikor is Paraguay válogatottja lesz majd az ellenfél. A hollandok elleni összecsapásokon először a Tamara Haggertyvel felálló hazaiak diadalmaskodtak kettő góllal, majd a 2019-es vb-győztes maradt alul a jelentős Loki-közreműködéssel diadalmaskodó magyarokkal szemben, a 32-34-re végződött találkozón.

A DVSC Schaeffler egyébként igen szép teljesítménnyel a háta mögött vonul válogatott pihenőre. Különösképp, ami a hazai bajnoki bronzérmes nemzetközi szereplését illeti. A Brest bravúros legyőzését, valamint a CSM-től elrabolt pontot és a hazai kellemetlen vereséget követően csoportja hatodik, továbbjutást érő pozíciójában várja a folytatást. A hazai élvonalban a két bajnokaspiráns zöld gárda, illetve a Lokit Mosonmagyaróváron legyőző MKC és a piros-fehér leányhad alkotja a szoros élmezőnyt. A bajnoki pozíciót jelentő első helyen jelenleg a mosoniak állnak, míg a két további érmes helyen a győriek, valamint a fővárosi zöldek menetelnek, a Vasutas pedig a negyedik.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.