Az Év Turisztikai Települése: Debrecen

Csaknem félezer település közül választották ki

A Szallas.hu Év Szállása díja idén tízesztendős. Azonban évről-évre nem csupán a legjobb szálláshelyeket és attrakciókat díjazzák, hanem a legnépszerűbb, legjobb minőségű, legtöbbek által pozitívan értékelt turisztikai településeket is. A 2022-es év végéhez közeledve a legkiemelkedőbb településnek járó elismerését a cívisvárosnak ítélte a szakmai zsűri.

Tizenötezer szálláshelyen és csaknem hét és félezer turisztikai attrakción túl csaknem félezer település közül választották ki az idén legérdemesebbeket a nívós díjakra. A zsűri ítéletét több mint másfélmillió vendégértékelés és többezer szállásfoglaló voksa segítette, hogy kiválasszák a 2022-ben legérdemesebbeket. Az Év Szállása az összesített eredmények alapján a Colosseum Hotel Mórahalom lett. Ezen túlmenően számos kategóriában kihirdetik a legjobbakat, így a szálláshelyek közül a csillagszám, illetve szállásjellegük alapján rangsorolva, az attrakciók esetében látogató-, illetve ajánlásszám alapján, a települések esetében pedig a vendégek visszajelzései alapján és a foglalók elégedettségéhez mérten adták át az elismeréseket.

Az Év Turisztikai Települése 2022-ben a Szabadság őrvárosa, a cívisváros, Debrecen lett. Ez a díj pedig nem csupán azt jelenti, hogy a győztest idén a legtöbb turista kedvelte és választotta, hanem, hogy olyan vonzerőt rejtő kincsekkel rendelkezik, amelyek érdemesek a továbbfejlesztésre, fenntartásra és megóvásra. A hajdúság fővárosában, az Alföld varázsában a kulturális kínálat egész évben elérhető, hiszen a zárt tereken túl a téli időszakban fénypompás adventi vásárt, szilveszteri eseményeket rendeznek, tavasszal különböző könnyűzenei eseményeket látogathatunk városszerte, így egyaránt a belvárosban és a Nagyerdőn. Nyáron pedig természetesen meg sem áll az élet, hiszen többek között a Campus Fesztivált, vagy az augusztusi, a nemzetközi régióban egyedülálló Virágkarnevált is többszázezren látogatják évente. Mindehhez pedig a járványhelyzet utáni felszabadult élethelyzet különösen is hozzájárult az elmúlt esztendőben. Debrecen az első helyen, Szeged, illetve Zalakaros előtt végzett.

További részletek, a különböző kategóriák díjazottjai: ITT

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.