Megszűnt tíz kormánymegbízott megbízatása

Budapest, 2014. május 5., hétfő (MTI) - A tisztségek összeférhetetlensége miatt tíz, az áprilisi választáson országgyűlési képviselői mandátumot szerzett kormánymegbízott megbízatása megszűnt - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint Magyarország miniszterelnökének határozata alapján hétfőn közös megegyezéssel megszűnt a megbízatása: B. Nagy László, Csongrád megyei; Czunyiné Bertalan Judit, Komárom-Esztergom megyei; Galambos Dénes, Fejér megyei; Hargitai János, Baranya megyei; Horváth László, Heves megyei; Kerényi János, Bács-Kiskun megyei; Kovács Zoltán, Veszprém megyei; Pesti Imre, fővárosi; Rácz Róbert, Hajdú-Bihar megyei és Vinnai Győző, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízottnak.

Mint kifejtették: az érintettek a 2014. évi általános országgyűlési választáson képviselői mandátumot szereztek, amely az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény értelmében összeegyeztethetetlen minden más állami tisztséggel, megbízatással. A tíz kormánymegbízott megbízatása megszűnt, így az új Országgyűlés megalakulásától nem lesz összeférhetetlenség.

Az új megyei és fővárosi kormánymegbízottak kinevezéséig a hivatalvezetői feladatokat a kormányhivatalok főigazgatói látják el - írta közleményében a KIM.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.